Tja, OVER, het is een vreemde titel.

Gaat het OVER ons of OVER het team?

OVER het team. Een vraag die ons regelmatig gesteld wordt is de volgende: “Waar komt de naam ZaNaBoZa vandaan?” Wel, soms zit je te brainstormen en dan OVERkomt je zoiets gewoon. Mensen die ons kennen weten dat we graag reizen. Hierdoor bestond bij ons de behoefte om een website op te zetten om het thuisfront op de hoogte te houden. Hiervoor hadden we een naam nodig die relatief eenvoudig is te onthouden. Zodoende kwamen we op het idee om een afkorting te gebruiken van de landen die we tijdens onze eerste grote reis OVER deze aardbol hebben gemaakt. Namelijk: Zuid-Afrika, Namibi??, Botswana & Zambia. ZaNaBoZa dus.

Toen we met geocachen begonnen, OVERviel ons het idee om als teamnaam ook de naam van onze website te gebruiken.

OVER ons. Daar valt eigenlijk weinig over te vertellen, de vaste bezoekers van deze site kennen ons al.

Wat steekwoorden OVER ons: hardwerkende ambtenaar, Dozenkoning, fotofiel, speurneus, globetrotter. Nou ja, Paul & Marieke dus. En natuurlijk moeten we Alfred niet vergeten.

Wie is Alfred? We zouden natuurlijk wat OVER hem kunnen vertellen. Ook zouden we kunnen vertellen hoe hij OVER de wereld reist. Of hoe hij de harten van iedereen die hij ontmoet verOVERd. We zouden hem natuurlijk ook zelf iets OVER zichzelf kunnen laten vertellen. Maar ja, daar heeft hij weer geen zin in. Want mijnheer is bang dat hij iets moet doen, en dat hij straks moet OVERwerken. Dus we zullen hem maar sparen en hem met rust laten. Straks gaat hij zijn OVERuren nog declareren. En als hij dat doet, dan raken wij weer OVERstuur omdat wij zoiets klinkklare onzin vinden. Hij mag tenslotte al gratis en voor niets OVERal met ons mee naar toe. We houden het dus maar kort met wat steekwoorden OVER Alfred: te lam om te lopen (?berhaupt te lam om iets te doen), fotogeil, te klein gehuisvest, ruimtemaker. Kortom onze TravellingBear die met ons meereist in de rugzak en aldaar te discoveren is.

Alfred in zijn geliefde rugzak

Er zijn geen steekwoorden voor dit getikte avontuur.