2021 - Duitsland

Aangezien het zondag is vandaag, slapen we eerst uit tot kwart voor zeven, om daarna op het gemak te gaan ontbijten. Om acht uur vertrekken we.

Gisteren hebben we besloten om vandaag naar Schwerin te gaan. Deze stad ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Hamburg vandaag en kwam op ons lijstje na het zien van een foto van het paleis dat in deze stad staat.

De route die we uitgestippeld hebben is een kleine 15 kilometer lang. Als we de eerste kilometer hebben gewandeld, besluiten we om iets te gaan drinken. Het duurt ellenlang voordat we iets kunnen bestellen. Het uitserveren duurt zo ongeveer even lang. Als het eindelijk zover is, vragen we of meteen kunnen betalen. De serveerster antwoord positief, mompelt een bedrag dat zelfs wij behoorlijk goedkoop vinden en gaat er vervolgens vandoor. Als we het drinken op hebben, laten we geld achter voor het bedrag waarvan we Schweren dat de serveerster het mompelde en gaan verder. Als het niet genoeg was??? Het zij zo. Had ze maar iets sneller moeten zijn. Ik vind dat men in 40 minuten best twee Latte Machiato’s kan zetten en afrekenen.

We wandelen door een schitterende en enorme slottuin. We genieten van het weer, en enkele uren later wandelen we weer de stad in. Ook hier genieten we van de fraaie gebouwen en beelden die er te zien zijn.

Wat ook opvalt hier zijn de zeer fraai verstopte urban caches, zoals dat met een mooi woord heet. Als we weer bij de auto zijn, kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Schrijf in
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments