2021 - Duitsland

Een beetje muziekliefhebber weet dat de Beatles, voordat ze wereldwijd doorbraken in Hamburg hebben gewoond en opgetreden. In deze stad hebben ze zogezegd het vak geleerd. Een beetje betere muziekliefhebber weet dat het de wijk Sankt Pauli betrof waar de muzikale roots lagen van wellicht wel de grootste muziekband uit de popgeschiedenis. Want of je nu van de muziek van de Beatles houdt of niet, het is een feit dat ze een enorme invloed hebben uitgeoefend op de muziek van de laatste 60 jaar.

Aangezien wij ook een beetje muziekliefhebber zijn én we toevallig in de omgeving zijn én er een leuke rondwandeling door de wijk Sankt Pauli is die belangrijke punten uit de Beatles-in-Hamburg periode aandoet, hebben we een wandeling uitgezet van een goede 14 kilometer in deze wijk.

Zoals we gisteren al aangaven hebben we enkele weken geleden een P-Card aangeschaft. Was het gisteren al de moeite waard, vandaag was dat het helemaal. Een normaal dagtarief van €20,00, maar met deze kaart slechts €4,00. En dat in het hart van de wijk.

We parkeren de auto en beginnen onze wandeling. Eerst een stukje langs de Elbe, maar als we dan echt de wijk in lopen met de alom bekende Reeperbaan, staan we toch regelmatig met onze ogen te knipperen. Hier lopen enorm veel, om het maar even netjes te zeggen, ‘bijzondere’ mensen. Wat ook opvalt is dat werkelijk overal graffiti te zien is. De mooiste gebouwen uit begin 20e eeuw staan simpelweg vol met deze straatkunst. Al is het hier meestal geen kunst te noemen in onze ogen, maar meer een soort van geklieder.

En daar waar geen graffiti is, daar is alles volgeplakt met stickers. Hier zijn werkelijk overal stickers te zien. Op iedere lantaarnpaal, verkeersbord, bankjes, deuren, WC…. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit volgeplakt met stickers.

Als we dat zo zien, en we denken aan die langharige jongens, die in hun tijd zeer zeker ‘bijzonder’ waren in de ogen van de gemiddelde mens, dan is het eigenlijk een wonder dat de wereld niet is overspoeld met hits zoals: “I want to hold your sticker”, “All you need is stickers”, “Paperback sticker”, “Ticket to sticker” of “We can sticker it out”.

Tussendoor brengen we een bezoekje aan het stadion van St Pauli. Een club met een schare trouwe fans. Dat is werkelijk overal in deze wijk te zien. Uiteraard lopen we ook even de fanshop binnen, en gaan we niet met lege handen naar buiten.

We wandelen stug door, en blijven doorgaan met onze ogen uitkijken en genieten. We gaan een hapje eten bij Jim Burrito. Als onze magen zijn gevuld, wandelen we terug naar de auto.

Vandaag precies een jaar geleden logden we onze 7600e geocache, Vandaag loggen we voor de 10000e keer een geocache. Toch wel een beetje bijzondere mijlpaal, want zelfs al zouden we 2400 geocaches per jaar blijven vinden, dan duurt het nog meer dan 37 jaar, voordat we 100000 geocaches hebben gevonden.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Schrijf in
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments