2020 - Duitsland

Enkele weken geleden hebben we online een parkeerkaart gekocht voor gebruik in Duitsland. We hadden namelijk ontdekt, dat met de parkeerkaart het parkeren in Hamburg behoorlijk wat goedkoper is. Slechts 10 Euro in plaats van 28 Euro is een behoorlijk verschil. Tel daarbij op dat het aanschaffen van de kaart slechts €5,00 kost die je vervolgens weer als tegoed op de kaart krijgt, dan is de aanschaf van de kaart zeer interessant voor Nederlanders als wij zijn.

Iets na de klok van acht uur vertrekken we richting Hamburg Speicherstadt. Het appartement is niet heel ver van de stad vandaan, maar we houden rekening met lange files. Niets van dat alles. Gelukkig maar eigenlijk. Iets voor half negen stoppen we voor de slagboom van de parkeergarage. Toch is het een beetje spannend. Zal de slagboom wel open gaan als we de kaart in de sleuf doen? Of blijkt het gewoon simpele oplichterij te zijn? Het blijkt het eerste te zijn en de slagboom gaat soepeltjes omhoog.

We wandelen door het havengebied. Dit is min of meer vergelijkbaar met Strijp-S in Eindhoven. Hip en Hot tot je erbij neervalt. We genieten van de fraaie oude pakhuizen. Allemaal in een fraaie rode baksteen. We wandelen door Hamburg-S, zoals we het inmiddels zelf hebben gedoopt. Voor de buitenstaander zal het lijken of we kris-kras door deze wijk struinen. Wij weten wel beter. Zorgvuldig hebben we een route uitgezet aan de hand van een 50-tal geocaches met behulp van de site cachetur.no

Net zoals gisteren gaat het ook vandaag allemaal wonderbaarlijk goed, en vinden we nagenoeg iedere cache. We pakken zo nu en dan een kop koffie en genieten van het heerlijke weer.

Het is nog geen drie uur in de middag als we de route beëindigd hebben. We besluiten om alvast naar Voss-Margarine te gaan. Hier ligt een multi-cache die we over enkele dagen willen gaan loggen als onze tienduizendste geocache. Aangezien dit geen gemakkelijke cache is, willen we gaan kijken of we deze alvast niet zover kunnen doen tot het moment dat we onze naam op het papier kunnen schrijven. Als we de auto geparkeerd hebben, genieten we eerst van het oude fabrieksgebouw voordat we op pad gaan. Ook hier gaat alles voortvarend, en voordat we er erg in hebben, staan we op de laatste locatie. Althans. Dat denken we. We hebben een stuk gereedschap gevonden. Volgens het briefje dat bij het gereedschap zit, dienen we het in een gat te stoppen en dan alles vast te draaien. Onder een putdeksel vinden we een gat waar het gereedschap precies inpast. Maar het lukt niet om het vast te draaien. Wat nu? Zouden we een alternatief voor onze volgende mijlpaal dienen te bedenken?

Marieke schakelt hulplijntje Theo in en die weet ons te vertellen dat we omhoog dienen te kijken We zien nu waar we wezen moeten en nu is het allemaal geen probleem meer. We bergen alles weer op zoals het hoort, en beseffen eigenlijk meteen dat we met onze neus in de boter vallen als we deze cache over enkele dagen als onze tienduizendste vondst mogen loggen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Schrijf in
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments