2021 - Duitsland

Vandaag doen we voor de afwisseling een andere stad aan dan Hamburg. De volgende Duitse Hanzestad willen we met een bezoek gaan vereren. Lübeck mag ons vandaag gaan verrassen. Eerlijk gezegd weet ik op voorhand niet veel over de stad te vertellen. Ja, het is een Hanzestad, dus zal men er vroeger veel geld aan de handel hebben verdiend. En zoals het een goede Hanzestad betaamd, zal dit vast en zeker terug te zien zijn in de mooie rijke gebouwen. Om 9:15 uur parkeren we de auto, op de laatste goedkope parkeerplaats die er op het parkeerterrein aanwezig is. Zonder geluk..

Vervolgens beginnen we aan een rondwandeling van 14 kilometer om via geocaches de hoogte- punten van de stad te zien. We hebben letterlijk een hoogtepunt gezien, door te genieten van het uitzicht vanaf één van de vele torens die de stad rijk is. Ook de statige huizen zijn er in overvloed.

En toch kan ons Lübeck op de een of andere manier veel minder bekoren dan Schwerin dat deed. Dus als je slechts tijd hebt om één van de twee te bezoeken, zou onze voorkeur uitgaan naar Schwerin. Maar smaken verschillen.

Misschien komt het omdat Lübeck bekend staat om zijn heerlijke marsepein, en we allebei niet zo’n liefhebber zijn van deze zoete lekkernij. Desondanks hebben we ons de hele dag vermaakt en stapte ik rond 18:00 uur met pijnlijke voeten in de auto. Moe maar voldaan.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Schrijf in
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments