2021 - Duitsland

Vandaag alweer de laatste dag Hamburg. Gisteren hadden we zoals gezegd meer verwacht van de Altstad, jammer maar helaas. Als laatste hebben we een wandeling door de Neustadt overgehouden.

We gaan ervanuit dat we hier wat nieuwere gebouwen zullen gaan zien. We zien het wel. De ochtend begint nogal grijs en voordat we de auto ingestapt zijn begint het al te regenen. Op de snelweg regent het oude vrouwen op houten schoenen. En even later komt Guus ook nog om de hoek kijken. Het dondert en het bliksemt al wat halen kan. Gelukkig zitten we nog droog. Maar ook nadat we de auto gestald hebben, blijft er nattigheid uit de lucht komen.

Zo erg dat we zelf de paraplu’s uitgepakt hebben. En dat is voor ons heel wat. Want het lopen met een paraplu is niet onze favoriete bezigheid. Het is erg onhandig met foto’s maken en caches zoeken. Maar ja, om nu te verzuipen, daar hebben we ook geen trek in. Na een kleine vier uur met harde en minder harde regenval klaart het op en wordt het droog.

Op het einde van de middag hebben we zelfs foto’s kunnen maken met blauwe lucht, in plaats van grijze. Ondanks de regen beviel ons de Neustadt een stuk beter dan de oude stad. Het meest bijzondere was wel dat we in de nieuwe stad meer oude gebouwen hebben kunnen ontdekken dan in de oude stad. Heel vreemd.

We hadden ons voorgenomen om Hamburgers in Hamburg te eten. Ik had gisterenavond mijn huiswerk gedaan en een leuk restaurantje gevonden. Hiervoor moesten we wel even de auto verplaatsen. Geen probleem, dachten we zo. Maar niets was minder waar. Driekwartier rijden en 1 hele kilometer opgeschoten. Dat werd dus niets. En het werd later en later. Bovendien bleek in de stad al dat de restaurants en de terrassen erg vol zaten en er zelfs wachtrijen stonden. Zo ook voor het door mij uitgekozen restaurant. Toen het verkeer wederom tegenzat en het restaurant bij het appartement ook nog eens vol zat, besloten we de hamburgers te vergeten en er zelfgebakken ei in Hamburg van te maken.

We hebben ondanks het weer erg genoten van ons laatste gedeelte van Hamburg. De stad heeft ons aangenaam kunnen verrassen en is een aanrader. We hebben ons 4 dagen in de stad kunnen vermaken en hebben een kleine 60 kilometer door de stad gelopen en mede door de geocaches bijzondere plekjes mogen zien.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Schrijf in
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments