2020 - Duitsland

De weersvoorspelling van vandaag was niet veel soeps. Waar we ook keken in de regio, overal was de voorspelling hetzelfde. Wisselvallig. Of anders gezegd: “Regen? Ja, nee, misschien.” Tja, en wat moet je dan? We besluiten om korte wandelingen te gaan doen met behulp van labcaches. Labcaches zijn een redelijk nieuwe soort caches, waarbij je niets fysieks vindt. Je bezoekt een punt en dient daar een vraag te beantwoorden. Normaal gesproken, bestaan een serie uit vijf van deze labcaches en vormen zo samen een leuke wandeling. Meestal zijn deze labcaches vrij interessant en leerzaam. Zo brengen we vandaag als eerste een bezoek aan het dorpje Steinbach. We leren hier het kinderverhaal van De Gruffalo kennen. Hoewel dit al in 1999 is verschenen, kennen we het beiden niet.

We gaan door naar Buhl, om aldaar iets over de Joodse geschiedenis van de vorige eeuw te leren. Ook dit is een leuke en leerzame wandeling, die we maken na het drinken van een kopje koffie.

Het is nog steeds droog als we verder gaan naar het wereldberoemde gehucht Urloffen. Bekend om zijn productie en verwerking van mierikswortel in vroeger tijden. Nooit van gehoord? Wij ook niet, maar ook dit is een leuke en leerzame wandeling, van een kilometer of vier, waarbij we heerlijk in een T-Shirt in het zonnetje lopen.

De volgende stop is het stadje Lahr. Hier zijn we al vaker geweest. Hier krijgen we extra informatie voorgeschoteld over de algemene geschiedenis van deze stad. Inmiddels regent het, en hebben we onze jassen weer aan en de capuchon op. We twijfelen heel even of we een kop koffie zullen drinken.

We besluiten om door te rijden naar Offenburg, en daar een kop koffie te drinken. Ook hier is een wandeling van een kilometer of drie die ons iets zal leren over de geschiedenis van deze stad. Het regent nog steeds, maar toch genieten we ook van deze wandeling. Natuurlijk is het minder leuk als het regent, en ook de camera’s blijven vaker opgeborgen. Maar al met al hebben we toch genoten van deze dag.