2020 - Duitsland

Voor vandaag staat een bezoek aan de Merkur-toren nabij Baden-Baden op de planning. Daar is een webcamcache geplaatst. Ook het uitzicht zal niet verkeerd zijn. Mits het helder weer is. En dat is net waar het aan ontbreekt als we opstaan. Het is grauw en grijs. Na een bezoek aan de Merkur-toren hebben we een wandeling langs verschillende fonteinen uitgezocht in Baden-Baden. We besluiten om die wandeling eerst te doen, en daarna verder te zien. Snel zoeken we nog een alternatief voor als het niet op gaat klaren vandaag. Als we door Baden-Baden hebben gewandeld, is het niet veranderd. Met de temperatuur is niets mis, maar het is nog steeds grauw en grijs. We besluiten om naar Karlsruhe te gaan en de Merkur-toren te laten voor een volgende keer. Maar eigenlijk hadden we dat stiekem deze ochtend al besloten.

Het alternatieve plan bestaat uit een wandeling in het oosten van Karlsruhe. De wandeling zal ons langs verschillende Jugendstil (of Art Nouveau in goed Nederlands) huizen leiden. De wandeling is behoorlijk pittig. Of het moet zo zijn, dat onze kennis van de Duitse taal niet helemaal 100% is. Toch lukt het ons om de wandeling met succes te voltooien. We hebben nog tijd over voordat we terecht kunnen bij ons favoriete restaurant in Karlsruhe, dus na een blik op de kaart geworpen te hebben, kiezen we nog een andere wandeling uit. Ook deze voltooien we zoals het hoort en daarna is het tijd om te gaan eten bij Stövchen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
11 maanden geleden

Hier is het ook erg slecht weer ,vandaag de hele dag regen. groetjes