2020 - Duitsland

Als ik deze ochtend de gordijnen openschuif laat juist de zon zich boven de horizon zien. Volgens de voorspellingen is het de komende dagen weer droog. We zullen vanzelf wel zien. Vandaag gaan we weer verder naar het volgende appartement. We reizen via Ehingen waar een webcamcache is en wandelen daar wat rond. Daarna rijden we naar kasteel Lichtenstein. Dit kasteel is werkelijk schitterend gelegen op een rots. We wandelen wat door de kasteeltuin en rondom het kasteel. We rijden weer verder. Naar het dorpje Nagold. Ook dit dorpje is niet heel bijzonder, behalve het feit dat hier ook een webcamcache is. We maken hier onze 17e webcamfoto deze reis. Het weer is weer lekker, al kunnen we de jas goed aanhebben. Al met al wandelen we een kilometer of 10, voordat we verder rijden naar Ottenhöfen im Schwarzwald. Onderweg stoppen we nog om een nieuwe cache te vinden. Als tweede schrijven we onze naam in het logboekje.

Wat we van het appartement kunnen verwachten weten we inmiddels wel. Het is immers al de 12e keer dat we naar dit appartement gaan. De eigenaresse is inmiddels 81 jaar oud. Als wij het over haar hebben, hebben we het over oma. Afgelopen vrijdagavond belt ze ons. Hoe laat we er ongeveer zouden zijn. We vertellen haar dat dat waarschijnlijk tussen 16:00 en 17:00 uur zou zijn. Ze zegt dat ze ons helaas niet kan verwelkomen, want in de ochtend moet ze weg, en ‘s middags moet ze in de bistro van haar vriendin gaan werken. Wat dat betreft is ze nog niet veranderd. Altijd bezig. Ze laat de deur voor ons open, en zegt dat we alles wel zullen kunnen vinden. Wie immer….