2020 - Duitsland

Deze ochtend laten we het eerste appartement achter ons en gaan we op weg naar het volgende appartement. Iets zuidelijker in de deelstaat Beieren. Iedereen zal natuurlijk begrijpen dat we daar niet de kortste weg heen nemen. We rijden om iets na zeven eerst naar Neumarkt in der Oberpfalz. Daar is namelijk ook een webcamcahce die we graag met een bezoekje willen vereren. Door de drukte op de weg doen we ruim anderhalf uur om de 100 kilometer naar dit dorpje af te leggen. Nadat we de webcamfoto hebben genomen, gaan we genieten van een kopje koffie alvorens we verder rijden naar Regensburg. We genieten volop van deze fraaie stad, en na een rondwandeling door de stad gaan we verder naar de volgende stop.

Dat is het Walhalla. En dan niet de hemel voor gesneuvelde strijders die door de Noorse God Odin is gebouwd, maar de eregalerij die in de 19e uur is gebouwd door Koning Ludwig I van Beieren. Net als zijn mythologische naamgenoot is dit een enorm gebouw. Er is echter twee grote verschillen. In het Walhalla van Odin konden 432.000 strijders tegelijkertijd verblijven. In het Walhalla van Koning Ludwig I mogen vandaag de dag door de Coronamaatregelen maar 36 mensen tegelijkertijd verblijven. Het andere grote verschil is dat de personen in het Walhalla van Koning Ludwig I dienen te leven, terwijl als je wilt verblijven in het Walhalla van Odin toch echt dood dient te zijn. We zijn enorm onder de indruk van dit immense gebouw en nadat we het bewonderd hebben maken we nog een wandeling in de omgeving.

We rijden door naar Landshut. Een plaats waar we nog nooit van gehoord hebben, maar ook hier is een webcamcache. Nadat we de webcamfoto hebben genomen, lopen we door dit alleraardigste stadje en gaan een hapje eten. Na het eten gaan we verder. De laatste stop van vandaag is het volgende appartement. We laten München links liggen, en zonder al te veel files bereiken we ons appartement voor de komende dagen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
8 maanden geleden

Weer mooie foto:s groetjes