2020 - Duitsland

Toen we vanochtend uit het raam keken, zag het er wat troostelozer uit dan gisteren. Ook al is de dochter des huizes er heilig van overtuigd dat wij ieder jaar de zon mee naar Ottenhöfen nemen, het kan niet altijd zonneschijn zijn. Maar onze jarenlange ervaring in het Zwarte Woud leert, dat het aan de ene kant van de berg stralend weer is en aan de andere kant de regen niet meer op lijkt te houden. De weersvoorspelling voor Karlsruhe was prima voor vandaag, tot deze ochtend. Een laatste check leerde dat het vandaag ook in Karlsruhe regenachtig zou zijn. Jammer, we wijken niet meer van de planning af en laten het maar op ons afkomen. Zeker omdat we vanochtend vroeg al per email een tafeltje hebben gereserveerd in het ons zo vertrouwde en geliefde restaurant in Karlsruhe. We hebben voor alle zekerheid maar een tafel binnen gereserveerd. Het is immers geen mei meer. We hebben bij Stövchen nog nooit binnen gezeten. Dus we zijn erg benieuwd hoeveel plaats er is, zeker met de huidige Coronaregels. We hopen dat we het genoeg Coronoproof vinden naar onze zin, zodat we vrijdag daar nog ons laatste avondmaal kunnen nuttigen.

Als eerst staan een groot aantal caches in de slottuinen op het programma. Wie hierbij een tuin met weelderige bloemenpracht verwacht, komt bedrogen uit. Het is een groot bos met wandelpaden, er is geen bloem te zien. Maar desalniettemin wandelen we er heerlijk op ons gemak rond. We komen geen mensen tegen en dat vinden we vandaag de dag een groot pluspunt. Bovendien zijn we al zo vaak in Karlsruhe geweest, dat er geen must-see’s meer zijn, alleen nog kleine hoogtepuntjes. En via het geocachen, zien we die vandaag ook weer. We komen op plekken waar we nog nooit geweest zijn. Ondanks dat we al vele malen in deze prachtige stad rondgewandeld en gefietst hebben.

Het grote nadeel van vakantie vieren is, is dat we een minder strakke planning hebben en daardoor tijd over hebben om spontaan een spellenwinkel binnen te stappen. In deze winkel hebben we in al die jaren slechts eenmaal iets gekocht, dus veel zal het wel niet zijn. Maar toch zijn we tegen een leuke aanbieding aan gelopen. Geen koopje, maar wel een leuke aanbieding. Die mag mee in de koffer.

Na het merendeel van de caches tegen onze verwachting in gevonden te hebben, is het tijd om via de Müller naar het restaurant te gaan. Ook hier wachtte ons een aangename verrassing. We konden keurig coronaproof plaatsnemen aan een speciaal voor ‘Paul’ gereserveerd tafeltje. Het zat heel plezierig, maar we voelden de pijn van de ondernemer als je zag hoeveel tafeltjes er in een normale tijd bezet zouden zijn. Maar het eten smaakte als vanouds, wat ons deed besluiten om voor vrijdag direct te reserveren. We zijn dan wel genoodzaakt om onder de overkapping, half buiten, plaats te nemen. De 20 plekken binnen waren al besproken.

En het weer? Droog, de hele dag!

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
11 maanden geleden

Weer een mooi moment groetjes