2020 - Duitsland

Terwijl we deze avond zitten te wachten op het eten, lezen we het nieuws door. En dan is het toch even schrikken als je het bericht leest dat het reisadvies voor Innsbruck veranderd is van geel naar oranje. Zeker als je daar vandaag heerlijk rustig hebt rondgewandeld. Niet panikeren is het beste wat je kunt doen, en gewoon even rustig nadenken. We gaan nog niet naar Nederland, dus aan een reisadvies van Oostenrijk naar Nederland hebben we eigenlijk vrij weinig. Morgen gaan we vanuit Oostenrijk naar Duitsland, dus we kijken op de site van het Robert Koch Instituut. En daar is niets veranderd met betrekking tot een reisadvies van Oostenrijk naar Duitsland. Enkel voor Wenen geldt een negatief reisadvies. Dus voor ons is er geen enkel probleem op dit moment, aangezien we de komende tijd nog niet naar Nederland gaan.

En daar bovenop komt nog eens dat we het nergens de afgelopen week zo rustig hebben gezien als vandaag in de stad Innsbruck. Op het moment dat we op de Marienbrücke staan, en er komt iemand naast ons staan, kunnen we ook niet zien of die uit Innsbruck komt of niet. Of uit Noord- of Zuid-Holland. Want die laatste twee Nederlandse provincies is code oranje voor de Duitsers, en is dus klaarblijkelijk ook een risico om bij in de buurt te komen. We houden continue de voorgeschreven afstand. Dragen mondkapjes als het moet (en soms nog vaker). We vermijden drukte. Wat kan een mens nog meer doen?

Genoeg hierover. Innsbruck dus. Het weer is hier omgeslagen. Het geluk met het goede weer dat we hebben gehad is niet meer vanzelfsprekend, dus leek het ons gisterenavond verstandig om de weersvoorspellingen te bekijken. Aan de ene kant van de berg kan het immers heel ander weer zijn, dan aan de andere kant. Zo zagen we dat het in Innsbruck vandaag droog zou blijven en dat het een graadje of 23 zou worden. We zetten snel een route in elkaar middels geocaches. We parkeren de auto en gaan lekker wandelen. We genieten van een mooie stad. Jammer dat het oude centrum op het moment één grote bouwput is. We vinden enkele caches, en zien weer fraaie gebouwen. Gedurende de hele dag verbazen we ons over het feit dat de Alpen op de achtergrond telkens zichtbaar zijn. Morgen gaan we hier weer weg. Op weg naar het volgende appartement in Duitsland.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
11 maanden geleden

Weer erg mooie foto’s groetjes.