2020 - Duitsland

Voor vandaag was er regen voorspeld. Tien millimeter maar liefst. Ideaal dus om een bezoek aan een stad te brengen, want als het regent, kun je altijd naar binnen om koffie te gaan drinken. Aangezien we maar een paar honderd meter van de Oostenrijkse grens af zitten, is het logisch dat de keuze op een Oostenrijkse stad is gevallen. Salzburg is vandaag de gelukkige. Net zoals in de andere steden die we hebben bezocht, hebben we ook hier een wandelroute uitgezet, om maar zo veel mogelijk te kunnen zien. Als we de auto parkeren is het best somber en fris weer. We doen de jas aan, en gaan op pad. Als we een uur of twee aan het rondwandelen zijn, regent het nog steeds niet. Toch gaan we koffie drinken. Als we daarna weer naar buiten gaan, regent het. Alhoewel regen…. Het miezert. Nog geen vijf minuten later is het alweer droog. We wandelen verder en zien weer veel fraais. Korte tijd later wordt het toch wel wat warm met de jas aan. We doen deze dan ook uit en wandelen weer verder. Op een bankje genieten we van onze lunch en het wordt steeds warmer en warmer. Voordat we er erg in hebben is het kwik gestegen tot 29 graden. En dat half september. Tot op heden overtreft het weer onze verwachtingen. Als we weer op de parkeerplaats zijn gearriveerd, hebben we weer genoten van een fraaie stad. De achtste deze reis.

Gisterenavond zijn we er ook achtergekomen dat de automatische meldingen van Buitenlandse Zaken omtrent aangepaste reisadviezen prima werkt. Aangezien wij niet uit Noord- of Zuid-Holland komen, is deze niet voor ons van belang. Zojuist is er wederom een aangepast reisadvies verstrekt. Ook deze is niet voor ons van toepassing en gaat over het feit dat als men uit de twee eerder genoemde provincies komt, men een negatieve corona-test moet overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Ook de site van het Duitse Robert Koch Instituut houden we in de gaten. Want aangezien we vanaf morgen een paar dagen in Oostenrijk verblijven, is het ook wel interessant om te weten hoe het reisadvies van Oostenrijk naar Duitsland is. Op dit moment is dat niets om ons zorgen om te maken omdat er geen beperkingen zijn, behalve als je vanuit Wenen naar Duitsland gaat.