2020 - Duitsland

Als het een beetje regent en je raast over de weg, dan weet je dat er ieder moment iets kan gebeuren. En als er dan ook daadwerkelijk iets gebeurt, dan moet je vol in de ho-ijzers en rijd je verder achter de safety-car. Iets verderop zie je de zwaailichten van de safety-car. De auto’s om je heen doen hun uiterste best om hun banden warm te houden en slingeren van links naar rechts. De zwaailichten spelen een spelletje met hun volgers en rijden dan weer redelijk door, om vervolgens nagenoeg helemaal stil te staan. Allemaal om je geconcentreerd te houden, zodat er geen verdere ongelukken gebeuren. Je weet dat het verstandig kan zijn om even een pis-stop te gaan maken. Maar eigenlijk wil je zo lang als mogelijk doorrijden. Dan helpt de plotseling de boordnavigatie en hak je de knoop door. Je gaat een pis-stop maken. Juist als je van de weg afgaat zie je voor je de zwaailichten doven en de safety-car verdwijnt uit het beeld. Meteen zijn alle overige auto’s weer op volle snelheid. En jij zit daar…. Onderweg naar de pis-stop. Ach, dan kunnen we het net zo goed een koffie- en plaspauze noemen. We hebben immers tijd genoeg. Want we zijn weer op reis.

Dit jaar gaan we een rondreis maken door Beieren en Baden-Württemberg in Duitsland. We hebben besloten om in plaats van hotel naar hotel, deze keer zes verschillende appartementen uit te zoeken, zodat we helemaal onszelf kunnen doen. Het is en blijft immers een rare tijd, en we weten vandaag niet hoe het over een week zal zijn. De eerste etappe die we rijden is meteen de langste etappe deze ronde. Onderweg bezoeken we vier webcam-caches. Er zijn nog maar een 243 van dit type caches op heel de wereld, dus als je er vier op een dag kunt doen is dat behoorlijk veel.

De eerste stop van de dag is in Wiehl. We zijn er nog voor 09:00 uur. Gelukkig is er al iets open en kunnen we een kopje koffie drinken. We zetten het mondmasker op als we naar binnen gaan, en als we zitten mogen we het weer af doen. Als we ook de reinheid van het sanitair hebben gecontroleerd is het tijd, ondanks dat het een beetje miezert, om de eerste webcamfoto van de dag te maken.

We rijden verder richting de Feldberg. Het verhaal van de eerste alinea is gebeurd net voor het moment dat we de afslag van de snelweg nemen naar deze 811 meter hoge berg. We wandelen hier een beetje rond en maken ook hier de webcamfoto.

Als we bovenop de Feldberg hebben genoten van onze lunch is het tijd om verder te rijden. Terwijl we richting Oberursel rijden, klaart het langzaam op, en voordat we er goed en wel erg in hebben, is het kwik gestegen tot 27 graden. We genieten van een korte wandeling door deze fraaie plaats.

De laatste stop van vandaag is de plaats Lohr am Main. Als we hier zijn, is het inmiddels 29 graden. Maar we noteren dagelijks de temperatuur rond de klok van 14:00 uur, dus die prijkt hier onderaan het bericht. We genieten van een ijsje op het terras. We maken de foto, en gaan door naar het 1e appartement van deze reis in Oberdachstetten. Morgen mogen we uitslapen hebben we besloten. De wekker zal pas rond een uur of zeven gaan.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
1 jaar geleden

Wist niet hoe ik het moest openen maar ben er nu achter dus weer lezen fijne vakantie en tot ziens

Kirsten
1 jaar geleden

Heel veel plezier en Geniet er samen van! Altijd weer leuk om jullie verhalen te lezen! Xxx