2020 - Duitsland

Voor de derde dag op rij gaan we een bezoek brengen aan een stad. Würzburg staat voor vandaag op de planning. Voor vandaag hebben we een route uitgestippeld van bijna 17 kilometer. Ook de eerste hoogtemeters zullen we vandaag tegenkomen. We zijn benieuwd hoe dat zal gaan, want we hebben dit jaar nog geen hoogtemeters getraind. Het zijn er maar een kleine 350, dus een heel groot probleem zou dat niet hoeven te zijn. Ze zullen wel stevig zijn, want nagenoeg alle hoogtemeters zitten in de laatste kilometers.

Ook vandaag slapen we weer uit. Iets voor de klok van 8 uur laten we het appartement achter ons, en rijden we richting het noorden. Klokslag negen uur verlaten we de parkeergarage, en beginnen we aan de wandeling. De eerste stop heeft als doel om te gaan genieten van een kopje koffie. Voordat we naar binnen gaan, zetten we eerst onze mondmaskers op. Als we eenmaal zitten, mogen ze weer af. We moeten zeggen, dat het dragen van een mondmasker snel went. Zeker nu we ze in een buideltje bij ons dragen, zodat we ze gemakkelijk kunnen pakken, belemmert het ons niet om een winkel binnen te gaan.

Würzburg weet ons aangenaam te verrassen. We poseren onderweg weer voor een webcam, en zien weer veel fraais. Net voordat we aan de klim gaan beginnen, gaan we nog een kopje koffie drinken. De eerste klim is richting een kapel. Onderweg naar boven, passeren we de complete kruisweg, en we zijn blij dat wij op onze rug geen kruis hoeven te dragen. We bewonderen de kapel, en dalen weer af, om vervolgens weer omhoog richting de Vesting Marienberg. Ook hier genieten we weer volop. We besluiten om een hapje te gaan eten in een restaurant in plaats van zelf te koken. De afgelopen dagen heeft ons geleerd, dat dat hier geen enkel probleem is. Mensen houden keurig afstand. We doen ons mondkapje op, en gaan een restaurant binnen. Als we zitten, doen we het weer af en even later genieten we van een heerlijke maaltijd.

5 1 vote
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
8 maanden geleden

Door jullie foto”s hebben wij ook een leuke vakantie niet teveel kilometers rijden en toch veel zien genieten maar.