2020 - Duitsland

De eerlijkheid gebied ons te zeggen, dat we wel veel cultuur achter onze kiezen hebben in korte tijd en dat we smachten naar wat natuurschoon. We zouden natuurlijk Angela (nvdr: Merkel) hebben kunnen aanschrijven met het verzoek of ze de zeven steden wat verder uit elkaar zou kunnen plaatsen, maar we wisten op voorhand al dat ze dat verzoek niet zou willen inwilligen.

Vandaag bezoeken we dus voor de zevende keer in negen dagen een stad. Augsburg heeft deze keer de eer om ons te mogen verwelkomen. Een stad die op ons lijstje prijkt met steden in Duitsland die we graag willen bezoeken. Het is een kleine drie kwartier rijden naar de parkeerplaats die we op voorhand hebben uitgezocht. Van daaruit beginnen we aan onze wandeling die we hebben uitgestippeld. Ondanks dat we al zoveel hebben gezien, genieten we vandaag weer volop. Hetgeen ons met name opvalt in Augsburg, is het feit dat hier alles omtrent de Corona-maatregelen goed is geregeld. Op plekken waar het druk zou kunnen worden is éénrichtingsverkeer ingesteld en dient men een mondkapje te dragen. De mensen doen hier hun uiterste best om een stap extra opzij te gaan om elkaar de ruimte te geven. Grutje zou voor een lofzang als deze maar één woord nodig hebben gehad: “Keurig.”

5 1 vote
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jolanda
1 jaar geleden

Ook maar n paar mensen omgelegd?