2020 - Duitsland

Berchtesgaden NP was een van de dingen waar we ontzettend naar uitkeken. Voor vandaag hebben we een korte wandeling in gedachten. Een kilometertje of tien. Ondanks dat het maar een half uur rijden is, gaan we op tijd op pad. Als we bij de parkeerplaats arriveren, verbazen we ons over het aantal auto’s dat al geparkeerd staat. We krijgen het idee dat het hier een toeristenval van formaat is. Al slalommend, ontwijken we de mensen. We zijn ervan overtuigd dat Marcel Hirscher jaloers op onze slalomkwaliteiten zou zijn. Ach, denken we. Als we eenmaal op het wandelpad zijn, zal het allemaal wel meevallen. Tja, was dat maar waar. Op het wandelpad zijn meer mensen dan in de binnenstad van München. We maken een paar foto’s en vergeten te genieten doordat we ons mateloos aan de mensen ergeren die nergens, en vooral met niemand anders, rekening houden. We besluiten om de ronde af te maken zo snel als het kan en besluiten om niet meer terug te gaan naar Berchtesgaden NP. We voelen ons hier simpelweg niet op ons gemak.

Gelukkig zijn we niet voor een gat te vangen, en maken we snel een nieuw plan voor de rest van de dag. Als eerste rijden we naar een kapel om daar een foto te maken. De volgende stop is het dorpje Berchtesgaden. Als we daar rondlopen, kunnen we opgelucht ademhalen, zo rustig is het hier in vergelijking met het Nationale Park. We maken een leuke rondwandeling en gaan vervolgens naar Maria Gern. Ook hier staat een kerkje met een schitterend uitzicht op de Alpen. Ondanks alles hebben we toch een fijne dag gehad. En voor de andere wandeling die in het Nationale Park door ons is gepland, hebben we al een alternatief gevonden. Eerst even kijken of we dat idee vanavond een beetje kunnen uitwerken.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
8 maanden geleden

Ja de onbekende dorpjes zijn meestal erg mooi om te bekijken geniet er maar van