2020 - Duitsland

Een bezoek aan Rothenberg ob der Tauber staat al jaren op onze emmerlijst (voor degenen die liever Engels prefereren: ‘Bucketlist’). Maar om dan zomaar erheen te gaan zodra de eerste mogelijkheid zich aandient, is ook nogal wat. Als je het over toeristische stadjes hebt, dan staat Rothenburg ob der Tauber hoog in elke lijst. We bedachten daarom, om tot dinsdag te wachten met een bezoek aan deze stad. Dinsdag is namelijk de dag dat er de minste mensen op pad zijn (ooit eens ergens gelezen in een of ander onderzoek). Aangezien toeristen ook in deze categorie vallen zou de kans dat het net iets minder druk zou zijn groter zijn.

Rothenberg ob der Tauber is niet zo heel ver van ons appartement vandaag. Nog geen half uur rijden. Nadat we alweer hebben uitgeslapen, gaan we op weg. Nog voor de klok van half negen hebben we de auto geparkeerd, en gaan we op weg naar Plönlein. Het meest gefotografeerde punt van deze stad en hetgeen waar deze stad om bekend staat. Als we daar zijn, staan er enkele auto’s, en af en toe komt er iemand voorbij gewandeld. Er is geen toerist te ontdekken.

Nadat we enkele foto’s hebben gemaakt van dit punt, gaan we terug richting de poort naar de stad, en beginnen we aan onze wandeling. We genieten van dit fraaie stadje. Hoe later het wordt, des te blijer zijn we dat we een dinsdag hebben gekozen om hierheen te gaan. Het is niet heel druk, maar we kunnen onszelf voorstellen dat het hier in de weekenden wel druk is. ‘s Middags gaan we op het gemak (voor onze doen) op een terras zitten. Na bijna een uur gaan we weer verder met onze wandeling. Het weer is geweldig. Stukken beter dan we verwacht en gehoopt hadden. We genieten dan ook volop. Terwijl we aan het wandelen zijn, lopen we het kerstmismuseum binnen. Dit blijkt gesloten te zijn, maar de winkel is, uiteraard, wel gewoon open. Als we weer richting het appartement rijden, beseffen we dat onze emmerlijst weer iets korter is geworden.

5 1 vote
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
8 maanden geleden

Inderdaad erg mooi en mooi weer .Bofkonten lekker genieten samen.