2020 - Duitsland

Zaten we gisteren nog heerlijk op een terras in Ravensburg te genieten van een ijsje, vandaag hoefden we alleen maar onze tong uit te steken om iets kouds als ijs op onze tong te voelen. En als we het dan toch over je tong uitsteken hebben, dan denken we gelijk maar even aan die beroemde foto van die bekende geleerde. Inderdaad Albert Einstein. En als we het dan over Einstein hebben, dan denken we onmiddellijk aan Ulm. En dan zijn we precies waar we vandaag zijn geweest. Het koude Ulm. Geboorteplaats van Einstein. Stad van de hoogste kerktoren ter wereld.

Maar er is natuurlijk meer te zien in deze stad. Veel is er tijdens de tweede wereldoorlog platgebombardeerd, maar er is ook het een en ander overeind blijven staan. Wat er nu is, is een bijzondere mix van oud en nieuw. Ook in deze stad is het behoorlijk rustig. Heel fijn, want dan kunnen we uitgebreid genieten. Onze voorkeur gaat toch uit naar de oude gebouwen. De kerktoren is 161 meter hoog. Gisteren zagen we de kerk al van een afstand. Toen was al duidelijk zichtbaar dat de kerk groot is in vergelijking met zijn omgeving. Maar als je aan de voet van de toren staat, is deze toch echt enorm te noemen. Ook het Scheve Huis is heel bijzonder te noemen. Tussendoor loggen we voor de 8000e keer een geocache. Aan het einde van de dag hebben we weer bijna 16 kilometer gewandeld en, net zoals al eerder tijdens deze reis, weer enorm genoten van een stad. Ondanks de kou en regen die ons vandaag ten deel viel.