2020 - Duitsland

Voor vandaag hebben we verschillende hoogtepunten uitgezocht. Telkens hebben we dan een korte wandeling gepland. Als eerste staat het dorpje Blaubeeren op het programma. In het dorpje bevindt zich de Blautopf. Dit is de bron van de rivier Blau en staat bekend om zijn blauwe kleur. De intensiteit van de kleur van de bron varieert door de invloed van het weer en de waterdruk die er in de bron is. Door deze twee invloeden is de beweging van nano-deeltjes kalksteen in de bron telkens anders, waardoor de kleur blauw ook steeds anders is. Heel interessant, maar wat wellicht nog wel belangrijker is, is dat het heel bijzonder en mooi is om te zien. Als we de bron goed hebben bewonderd, wandelen we nog rond door het dorpje Blaubeeren dat ook verrassend leuk is om te zien.

De volgende stop is het noorden van Ulm. Hier is een oud fort dat enorm groot is. Ook hier wandelen we een tijd rond, en we zijn onder de indruk van het fort. We rijden verder naar het stadje Weißenhorn. Hier hebben we een stadswandeling gepland staan. Ook dit is een leuk stadje en we genieten hier nog even op een terras van het heerlijke weer dat we vandaag onverwacht toch weer hebben. De laatste stop van vandaag is in Vöhringen. Hier is een webcamcache en een bezoek hieraan past perfect in de route. We wandelen wat rond en ontdekken dat de lokale fabriek hier ook huizen heeft gebouwd voor zijn arbeiders. Net zoals Philips- en Batadorp bij ons in de buurt.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
11 maanden geleden

Ook Duitsland is erg mooi groetjes en nog veel plezier.