2020 - Duitsland

Vandaag gaan we naar Schwäbisch Gmünd. Ook daar is een webcamcache en van wat we hebben gezien is het geen onaardig plaatsje. Leuk genoeg om een tijd rond te wandelen volgens ons. Als we wegrijden, regent het. We bekijken de voorspelling voor vandaag, en die belooft niet veel goeds. Volgens de voorspelling regent het de hele dag. Als we aan onze wandelronde beginnen, regent het inderdaad nog steeds. En eerlijk is eerlijk. Een dorpje kan zo leuk zijn als het wil, er is bar weinig aan als het de hele tijd regent. We drinken een kopje koffie en wandelen verder. We maken de webcamfoto en gaan weer koffie drinken, want behalve dat het regent, is het met vijf graden, ook nog eens behoorlijk koud te noemen. Gelukkig hebben we ook onze winterjassen mee genomen op reis. Vandaag hebben we daar profijt van. We besluiten om naar Biberach te rijden. Ook een leuk stadje volgens de foto’s die we zien.

Terwijl we koffie zitten te drinken, zoeken we het adres op van een parkeergarage in Biberach. We zien dat het 108 kilometer is en bijna anderhalf uur rijden. Valt wel mee en dan worden we in ieder geval niet nat. Als we weer in de auto zitten, stellen we de navigatie in. 109 kilometer en bijna anderhalf uur rijden volgens het systeem. Klopt wel met wat we net hebben gezien. Na een stukje over de snelweg te hebben gereden, verlaten we deze en rijden we via verschillende dorpjes verder. Allemaal dorpjes waar we nog nooit van gehoord hebben. Dat is ook niet zo heel erg vreemd, want in dit gedeelte van Duitsland zijn we nog niet eerder geweest. Dan zien we plotseling een wegwijzer staan: “Augsburg 32”. Augsburg???? Dat is de verkeerde kant op. Blijkt dat we de navigatie niet op Biberach hebben ingesteld, maar op Biberbach! En dit dorp heeft ook nog eens dezelfde straatnaam als Biberach. En de afstand en reistijd van Schwäbisch Gmünd naar Biber(b)ach is ook nog eens gelijk aan elkaar. We stellen de navigatie opnieuw in, en het is iets meer dan 100 kilometer naar het goede plaatsje. Als we daar arriveren is het al redelijk laat. Toch wandelen we nog even rond en genieten van het fraaie marktplein en de oude stadsmuren.

En als iemand zich nog afvraagt waarom wij eigenlijk altijd op coördinaten rijden in plaats van op plaats- en straatnamen. Wel….

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
11 maanden geleden

Maar goed dat jullie koffie zijn wezen drinken anders waren jullie heel ergens anders uitgekomen. veel wandelplezier en tot snel groetjes.