2020 - Duitsland

Als je besluit om drie geplande activiteiten te laten schieten in verband met te grote drukte, betekent dat automatisch dat je drie andere dingen dient te bedenken. Nu is dat voor ons niet zo’n heel groot probleem. We hebben immers een database bij ons met ruim 300.000 geocaches. Het is dus een kwestie van filteren en dan op de kaart kijken wat er in de buurt is. Gisteren veel gelezen. Uiteindelijk viel ons oog op een licht, familievriendelijk rondje van bijna 7 kilometer met een gevarieerd landschap onderweg. Dat klonk ons als muziek in de oren. We hebben het geheel nog aangevuld met verschillende korte wandelingen, want 7 kilometer is toch wel wat weinig om te wandelen op een dag. Eenmaal de auto geparkeerd gaan we op pad. Al snel komen we er achter dat dit allesbehalve een licht wandelrondje is. De eerste vijf kilometer gaat bijna 500 meter omhoog. Een gemiddeld percentage van bijna 10% valt bij ons niet in de categorie lichte wandeling. Bovendien zien we onderweg niet veel anders dan bomen links en bomen rechts. Niet heel erg afwisselend dus. Als we boven zijn, maken we een kleine uitstap naar een andere cache. Hier hebben we wel een fraai uitzicht. Als we verder gaan, dienen we ook weer naar beneden te wandelen. Diezelfde 500 meter omlaag in in iets minder dan twee kilometer. Ook dat is allesbehalve licht te noemen. Ook hier is de wandeling niet echt afwisselend te noemen. Misschien is dat maar goed ook, want het gaat zo steil naar beneden, dat je bij iedere stap die je zet dient uit te kijken. We zijn blij als we weer beneden zijn. We nemen de auto op weg naar de volgende korte wandeling. Gelukkig is deze een stuk leuker. Evenals de andere korte wandelingen die we gedurende de dag doen. Als er iets is wat opvalt, is dat we vandaag behoorlijk wat kapelletjes zien onderweg. Al met al maakt het dat het toch weer een geslaagde dag is.