2020 - Duitsland

Bim Bam….

We hebben het samen al een behoorlijke tijd over het feit wat we zouden gaan doen, als we eventueel niet naar Amerika zouden kunnen gaan. Niet dat we geen vertrouwen in hadden in het feit dat we niet zouden kunnen gaan, want als je eind maart over zoiets begint na te denken, dan is september nog een heel eind weg. De wereld om ons heen veranderde in een sneltreinvaart de afgelopen maanden. Dat is iets wat ik niemand hoef te vertellen. Zo weet ook iedereen dat we in diezelfde sneltrein inmiddels verplicht zijn om een mondkapje te dragen.

Maar goed, wat als….. De grenzen waren inmiddels gesloten en het enige alternatief op dat moment was eigenlijk alleen maar vakantie in het eigen land. Niet dat dat een straf is, want ons eigen landje is schitterend om een rondreis te maken. Maar eigenlijk is dat een plan voor als we iets of wat ouder zijn, en de subtitel van de site hebben aangepast naar ‘De getikte avonturen van de rollatorbende’. De weken kropen voorbij, en langzaamaan werd duidelijk dat de grenzen binnen Europa voor September weer open zouden zijn. We begonnen na te denken over een rondreis door Duitsland.

Het andere probleem is natuurlijk dat we voor onze reis naar de VS al wel het een en ander hadden geregeld en betaald. Vliegtickets, huurauto en verschillende hotels waren al in januari geboekt. Niet gratis te annuleren natuurlijk, want wat kan er nu gebeuren? En als er iets gebeurd, dan hebben we een goede reden om niet te gaan, en kunnen we de doorlopende annuleringsverzekering inschakelen. In de loop van de tijd werden vluchten geannuleerd en tegoedbonnen uitgegeven. Als je zelf zou besluiten om niet te gaan, dan heb je pech en ben je het geld kwijt dat je reeds hebt betaald. En dan wordt het toch stiekem een behoorlijke kostenpost. Sinds enkele weken komt het vliegverkeer weer langzaam op gang, en beiden hebben we er het vertrouwen in, dat als de vluchten door gaan, dat het veilig is om te vliegen.

Maar toch…. Informatie die we vanuit andere landen lezen is beperkt. Hoe zou het in Texas zijn? Zouden we in de rij moeten staan om ‘s avonds te kunnen eten? Zouden we in de rij dienen te staan in de supermarkt, als we ‘s ochtends onze lunch willen halen? Hoe lang zouden we in de rij dienen te staan om een kop koffie te kunnen drinken? Allemaal dingen die zeker niet aan de reisvreugde bijdragen. Voor overdag zijn we niet bang. In het algemeen zien we overdag bijna niemand als we in de VS aan het rondtoeren zijn, dus daar waren we absoluut niet bezorgd over.

Inmiddels werd door onze premier verteld dat bij het eventueel opnieuw sluiten van de grenzen Nederlanders niet gerepatrieerd worden. Dit is wel een serieuze zorg voor ons. We vinden de Verenigde Staten van Amerika een geweldig land om rond te reizen, maar we keren toch wel weer graag terug naar Nederland na een rondreis. En om nu iedere dag te gaan kijken of de grenzen dichtgaan, en ons dan zorgen te moeten maken hoe we terug dienen te keren is ook niet iets wat echt plezant is om naar uit te kijken. Eigenlijk is het eventueel niet repatriëren voor ons wel het moment dat we hebben besloten om niet naar de VS te gaan. Maar het is wel een enorme kostenpost die we dan tegemoet zien….

Dan verandert de vliegmaatschappij de voorwaarden en kunnen we de reis uitstellen. Kosteloos. We dienen de geplande reis binnen twee jaar te maken en krijgen een tegoedbon voor de reeds betaalde waarde. Dit verandert veel in onze ogen, en we beginnen de hotels en dergelijke aan te schrijven met het verzoek om gratis te mogen annuleren. We beginnen serieus te kijken voor een rondreis binnen Europa. En eigenlijk staat er al heel snel iets op het scherm te prijken waar we wel zin in hebben. We kiezen ervoor om een tijdje naar Het Zwarte Woud te gaan naar het appartement waar we al jaren komen. Een paar nachten aan het begin van de rondreis, en een paar nachten aan het einde van de rondreis. Tussendoor trekken we van appartement naar appartement in een deelstaat die eigenlijk net te ver weg is om een paar dagen heen te gaan.

We knutselen een route in elkaar. Vervolgens nemen we contact op met Oma (zoals we de 80-jarige eigenaresse van het appartement waar we al meer dan 10 jaar komen, liefkozend noemen) om de data van de twee trips door te geven. Jammer maar helaas, de 1e periode die we in Ottenhöfen willen verblijven is al volgeboekt. De 2e periode is wel mogelijk. We leggen deze vast. Volgende stap is hoe we de rondreis door Beieren gaan aanpassen.

Bim bam….

5 1 vote
Artikelbeoordeling
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Riet
11 maanden geleden

Inderdaad een heel mooi alternatief

Marlein en Theo
11 maanden geleden

Wij volgen jullie hoe het er mee gaat een voorspoedige reis samen en veel plezier

Elly
11 maanden geleden

Een geweldig alternatief!