2020 - USAAmerika

Het oorspronkelijke idee was om voor onze 12e rondreis door de Verenigde Staten van Amerika een nieuwe staat aan ons lijstje van bezochte staten toe te voegen. Hawaii zou het moeten worden. Vier weken eilandhoppen om vulkanen en stranden te bezoeken. En dat was het eigenlijk wel. Toen we dat zelf bedachten, hebben we onze vingers achter onze oren geplaatst om daar eens ongegeneerd te gaan krabben en aan onszelf de vraag te stellen of het wel verstandig zou zijn om dat te gaan doen. Waarvoor? Om te kunnen zeggen dat we alle staten van de VS hebben bezocht? De conclusie was dat we graag alle staten van de VS zouden willen bezoeken, maar dat we wel een rondreis dienen te gaan maken, waar we allebei voor de volle 119% achterstaan. En dat is op dit moment niet het geval. Het besluit om niet naar Hawaii te gaan, was snel genomen. Het vergde slechts een paar dagen onderzoek. Maar wat dan? Aangezien de VS een behoorlijk groot land is, hebben we natuurlijk opties voldoende. Plotseling liet Marieke de naam Texas vallen. Ik plaatste mijn vingers maar weer eens achter mijn oren, krabbelde wat en mompelde Texas. We hebben deze staat al een keer eerder bezocht. Al is dat laatste misschien een beetje overdreven, want we zijn letterlijk met één been in de noord-westelijke hoek van de op één na grootste staat van Amerika geweest. Nog een keer krabbelen had geen zin, aangezien dat misschien wel een aangenaam gevoel geeft, maar je totaal geen beeld geeft bij hetgeen je zou kunnen verwachten. Een uitgebreid onderzoek werd gestart, en al snel kwamen we beiden tot de conclusie dat Texas toch wel een heel gevarieerde staat is, die ons waarschijnlijk aangenaam zou kunnen verrassen.

Het besluit is genomen. De tickets zijn geboekt, de auto is gehuurd en de route is al globaal gemaakt. We weten nu al dat we weer veel variatie gaan zien. Van strand tot bergen. Van grotten tot woestijn. Van lange rechte wegen tot kanoën in de moerassen. Van Houston tot El Paso. Van San Antonio tot Amarillo. Van Austin tot Dallas. We zijn benieuwd wat er nu eigenlijk in die laatste stad allemaal gebeurd.

van strand tot bergen
van Hosuton tot El Paso
van grotten tot woestijn
van San Antonio tot Amarillo
van lange wegen tot moeras
van Austin tot Dallas
0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
christine muller
1 jaar geleden

Dat ziet er weer geweldig uit lat ons ook maar weer genieten van jullie mooie vakantie heel veel geluk ermee.We hopen dat jullie het erg naar jullie zin zullen hebben xoxo