2019 - USAAmerika

Zoals gewoonlijk stonden we vandaag weer op een mooie tijd op, zodat we volop van de dag kunnen genieten. Bovendien was het niet zo erg om het hotel op tijd te verlaten. Even koffie halen, auto tanken en op pad naar de eerste bestemming voor vandaag. Great Sand Dunes National Park. Het bijzondere aan dit park is, dat je zandduinen en bergen in één beeld kunt zien. We hebben geen idee waar je zoiets nog meer kunt zien. Om iets voor half negen reden we het park al binnen. We waren zelfs te vroeg om de medewerkers van het bezoekerscentrum te kunnen ontmoeten. Dan zelf maar even kijken wat we precies in dit park kunnen doen. Als je even hier rondkijkt, dan is het niet zo heel moeilijk om iets te bedenken. Je kunt hier een duinwandeling maken. Of een duinwandeling. En als je dat niets lijkt, dan kun je altijd nog een duinwandeling maken.

Het mag duidelijk zijn, dat je wel kunt kiezen hoe zwaar je de duinwandeling maakt. De hoogste duin is namelijk meer dan 200 meter hoog, en als je daar wilt geraken, heb je een flinke wandeling te maken. We besluiten om gewoon te gaan wandelen en te genieten. We zien wel wanneer het genoeg is voor ons en om vervolgens om te draaien. Zo gezegd zo gedaan, en enkele uren later verlaten we voldaan het park weer.

Voor vandaag staat er namelijk nog een andere wandeling op het programma. De wandeling op zich is niet zo heel lang. Een kleine drie kilometer. Maar de wandeling is wel op bijna 3500 meter hoogte. En dan zal 3 kilometer toch wel iets meer kruim kosten dan in ons vlakke kikkerlandje. De rit naar het begin van de wandeling neemt iets meer dan twee uur in beslag. Onderweg stoppen we verschillende malen om te genieten van de fraaie herfstkleuren of van een leuk dorpje. De herfstkleuren zijn werkelijk een streling voor het oog. Een beetje jammer vinden we het wel dat er nagenoeg geen rood gekleurde bladeren zijn. We parkeren de auto, en gaan eerst picknicken. Ik besluit om toch maar een jas aan te doen, en ook een broek met lange pijpen is hier geen overbodige luxe. De boomgrens ligt hier tussen de 3400 en 3500 meter. Het doel van de wandeling is een geocache die geplaatst is in juli 2000. De cache ligt op 3475 meter hoogte dus wellicht dat we op een open vlakte zullen wandelen. Als we een stuk hebben gewandeld houdt plotseling het bos op en wandelen we de vlakte op. Hier en daar staat er nog een groepje bomen. Bij het allerlaatste groepje bomen dienen we te zijn. Daar ligt de cache. We krabbelen onze naam in het logboekje, genieten van het fenomenale uitzicht en wandelen weer terug.

We rijden op het gemak weer naar beneden. Het hotel ligt twee uur rijden verder. Op slechts 1500 meter hoogte. We genieten onderweg verschillende malen van het uitzicht. Als we in het hotel zijn, kunnen we weer terugkijken op een geslaagde dag.

4 1 vote
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
1 jaar geleden

Erg mooi weer nu alweer denken aan de terugreis?