2019 - USAAmerika

Voor vandaag staat Saguaro National Park op de planning. Inderdaad, alweer een park met cactussen. Men zou denken dat we ondertussen toch wel genoeg van de stekelige planten hebben gezien. En toch gaan we vandaag vol vertrouwen op pad naar dit park. De reacties op internet zijn lovend. Maar aan de andere kant moet men ook in het achterhoofd houden dat Saguaro NP een stuk gemakkelijker te bereiken is dan Organ Pipe Cactus NM. De mensen die beide parken hebben bezocht, geven over het algemeen toch de voorkeur aan dit tweede park. Wij hebben ook nog Bulldog Canyon bezocht, maar daar hoor ik niemand over. Na vandaag kunnen we zelf onze voorkeur aangeven.

Als we in het park zijn gearriveerd, kijken we welke wandelingen we vandaag willen doen. Zoals altijd gaat onze voorkeur uit naar verschillende kortere wandelingen in plaats van 1 lange wandeling. We besluiten om de trail te gaan lopen die voor vandaag het verste van het bezoekerscentrum vandaan ligt. De weg erheen is onverhard. Langzaamaan begint onze auto toch een beetje een vreemde kleur te krijgen. Het is geen zwart, het is geen grijs, het is geen bruin of beige. Het is, zoals ik al tikte, vreemd. We parkeren de auto en bereiden de rugzakken voor. Zeker voldoende water meenemen, maar dat is geen nieuws. We beginnen aan de wandeling waarbij we de loop van een drooggevallen rivier volgen. Al lijkt het in onze ogen dat de rivier nog niet zo heel lang is drooggevallen. We zien namelijk alleen maar sporen van dieren en niet van mensen. Ook de structuur van het zand doet ons vermoeden dat het nog niet zo heel lang geleden geregend heeft. Al snel zien we iets wat we de afgelopen dagen eigenlijk nog niet gezien hebben. Een cactus die in bloei staat. We maken foto’s en we zijn al helemaal blij voor vandaag. Het grootste verschil met de twee eerder door ons bezochte parken is dat Saguaro NP is bezaaid met Saguaro cactussen. Het lijkt wel of er een heel woud van deze cactussen hier staat. Zo enorm veel zijn het er. Er tussendoor staan ook nog andere soorten cactussen en andere planten en bomen, maar de Saguaro heerst hier, dat is wel duidelijk. Na de wandeling gaan we terug richting de auto en doen we de andere wandelingen die voor vandaag op de planning staan.

Zoals gezegd, we kunnen pas een voorkeur uitspreken als we alle drie de parken gezien hebben. Feit is dat we eigenlijk niet kunnen kiezen. Organ Pipe Cactus NM is zeer de moeite waard door de enorme hoeveelheid verschillende soorten cactussen die er groeien. Bulldog Canyon is zeer de moeite waard omdat het nog ongerept en vrij ruig is. Er zijn, op de off-road weg na geen wandelpaden. Hier zoek je je eigen weg. Bezoekers zijn er bijna niet, en faciliteiten al helemaal niet. En dan Saguaro NP. De ‘bossen’ Saguaro’s zijn zeer indrukwekkend. Ook het feit dat er hier cactussen in bloei staan, maakte dit park onvergetelijk voor ons. Al beseffen we wel dat we hier geluk mee hadden. Marieke wilde altijd al heel graag cactussen zien zoals een kind ze tekent. Een stam met twee armen die omhoog gebogen zijn. Ze is de koningin te rijk. Als ik aan het einde van de vraag: “En wat heb je nu geleerd Spelende Vrouw?”, krijg ik als antwoord: “Een prik van de cactus doet AU!!!”

0 0 votes
Artikelbeoordeling
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
1 jaar geleden

Je moet ook kijken met je oogjes en niet met je handjes! Maar ze zijn prachtig!!

Christine Muller
1 jaar geleden

Ja mooi he bloeiende cactus hebben we hier ook.mooie fotos en geweldige uitleg spelende vrouw???

Marlein en Theo
1 jaar geleden

Zo te zien inderdaad erg stekelig maar wel mooi groetjes