2019 - USAAmerika

In het noord-westelijk gedeelte van New Mexico zijn meer dan 300 natuurlijke bruggen te vinden. Aangezien wij zoiets wel leuk vinden om te zien, heb ik enkele maanden geleden een route uitgezet die ons bij verschillende natuurlijke bruggen zou brengen. De ene zou middels een korte wandeling te bereiken zijn, voor een andere zou een langere wandeling nodig zijn. Alles bij elkaar zouden we zo een stuk of zes natuurlijke bruggen bezoeken vandaag. En mochten we nog tijd over hebben, dan konden we altijd nog naar een Nationaal Monument in Colorado gaan. Gisteren kwamen we er echter achter dat er een klein probleem was. Ik ben namelijk vergeten om de route af te drukken. Uiteraard heb ik deze voor het gemak ook alleen maar lokaal op de PC thuis opgeslagen. Gelukkig zag Marieke gisteren een folder staan in het bezoekerscentrum van Aztek NM. Hierin stonden een paar bruggen genoemd die we zouden kunnen zoeken. Geen van de bruggen kwam me bekend voor, maar ik vergeet wel vaker iets de laatste tijd, dus dat is ook weer niet zo heel vreemd. Snel gekeken welke bruggen zich een beetje gunstig op de route van vandaag bevonden, en helaas kwamen er maar twee in aanmerking. Soms zit het tegen….

Alhoewel, we hadden nog een reserveoptie voor vandaag in de vorm van Chimney Rock NM in Colorado. Vol goede moed rijden we deze ochtend richting de eerste natuurlijke brug. We parkeren de auto en maken een korte wandeling richting Arch Rock. We bewonderen de natuurlijke brug en we wandelen terug richting de auto. Dan rijden we door richting Cox Canyon. Ook hier bevindt zich een natuurlijke brug. De wandeling is een stuk zwaarder. Zelfs zo’n stuk zwaarder dat er toch serieus geklauterd dient te worden. Marieke besluit om even op mij te wachten, terwijl ik verder wandel na een stukje omhoog geklauterd te hebben. Ik maak een paar foto’s van de brug en ga weer terug richting Marieke. We zijn tevreden dat we toch nog iets van de natuurlijke bruggen hebben kunnen zien. Soms zit het mee…

Als we weer terug zijn bij de auto rijden we richting Chimney Rock NM. Een rit van ongeveer anderhalf uur. Veel valt hier niet te zien. Een paar oude ruïnes en een vierkante rotskolom boven op de berg. Niets nieuws onder de zon voor ons. We parkeren de auto en gaan richting het bezoekerscentrum. We ontdekken dat om deze twee dingen te zien, we $12 p.p. dienen te betalen en dat we ons dienen aan te melden voor een tour. Iets wat op de site van het NM niet vermeld staat. Aangezien het park is aangesloten bij de NPS, waarvoor we een jaarkaart hebben, zijn we er op voorhand van uitgegaan, dat de entree van het park ook in deze jaarkaart zou zitten. De parkeerplaats staat dusdanig vol, dat we zeker een tijdje zullen moeten wachten. Daar hebben we geen zin in. We besluiten om Chimney Rock NM te laten voor wat die is, en gaan weer verder. Soms zit het tegen….

Maar wat dan? We besluiten om richting het hotel te rijden en te stoppen als we iets moois zien of om een cache te zoeken. Onderweg is meer dan genoeg te zijn. Wandelden we gisteren nog in een woestijn, waar bijna niets groeit. Vandaag rijden we door de Rocky Mountains en zitten we op een hoogte van maximaal 3222 meter. We maken behoorlijk wat stops. Bij een van die stops wandelen we naar een waterval. Dit blijkt toch behoorlijk pittig te zijn. Dit heeft ook zeker met de hoogte te maken, maar dat maakt de waterval er niet minder fraai om. Al zijn we ervan overtuigd dat deze waterval in het begin van de lente op zijn mooist is. Zo maken we vele stops onderweg. De blaadjes aan de bomen zijn hier al aan het verkleuren. Aan alles is te zien dat de herfst in aantocht is. We genieten volop. Soms zit het mee…

We arriveren in het dorpje waar het hotel is. We besluiten om eerst te gaan eten. Het restaurant dat we hebben uitgezocht blijkt op zondag en maandag gesloten te zijn. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we daar niet naar gekeken hebben, omdat we gewend zijn dat in de VS een restaurant iedere dag geopend is. We eten bij Chili’s, een keten die we niet kennen. Hierna rijden we door naar het hotel. Als we de kamer bekijken, zien we dat het allemaal wel oké is, maar ook niet meer dan dat. Dit is duidelijk het minste hotel van deze reis. Soms zit het tegen…

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
1 jaar geleden

Nog een paar daagjes genieten en dan zien we jullie wel weer verschijnen goeie reis terug