2019 - USAAmerika

Deze ochtend ging het gewoon verder waar het gisteren niet ophield. Het regende nog gewoon vrolijk verder. Op zich is dat niet zo heel erg, als je binnenactiviteiten op het programma hebt staan. Maar iemand die ons een ietsiepietsie beetje kent, weet dat wij graag buitenactiviteiten doen. Tot een week of twee geleden hadden we eigenlijk nagenoeg niets op het programma voor vandaag staan. Toen hebben we Cape Kiwanda aan de lijst met te bezoeken plaatsen toegevoegd. Gisterenavond kwamen daar nog de Munson Creek Falls bij.

Maar ja, die regen. Wat nu? Wie weet wat er komen gaat? Ik weet wel, dat als ik er de Dikke van Dale op na sla het heel snel duidelijk is dat na regen, regent komt. We besluiten dat we ons gewoon aan het plan van vandaag houden en wel zien. De jassen en de schoenen zijn immers waterdicht en de broek is sneldrogend. Door de regen rijden we richting de parkeerplaats van de Munson Creek Falls. We stappen uit en wandelen richting de waterval. Als we die eenmaal zien, zijn we toch wel aangenaam verrast. Hij is namelijk behoorlijk hoog. Als we het opzoeken, blijkt hij iets meer dan 97 meter hoog te zijn. We maken de nodige foto’s en gaan verder.

De volgende stop is Cape Kiwanda. We parkeren de auto en zetten de capuchon op. We besluiten dat we snel even een foto maken en dan weer verder gaan. Als we eenmaal op het strand zijn, gaat het iets minder regenen. Tegen elkaar zeggen we dat we nog een paar foto’s meer maken, en even later wordt het zowaar droog. Tja, en dan is het al snel aangenaam om toch even een stukje te gaan wandelen. We genieten van dit fraaie stukje kust van Oregon.

We rijden verder, en onderweg stoppen we nog enkele keren om een foto te maken.

De volgende stop staat al een paar jaar op het wensenlijstje. Thor’s Well. We verwachten er niet heel veel van, want om de beste foto’s te kunnen maken, dien je er kort na vloed te zijn. Als wij arriveren is het alweer bijna eb. We parkeren de auto en wandelen naar dit natuurfenomeentje. Alhoewel het niet de meest ideale tijd is om er foto’s van te maken, genieten we wel volop en zijn we onder de indruk van deze put.

We rijden een stukje terug en gaan een wandeling maken bij een uitzichtpunt. Eerst hebben we even een dagpas gekocht bij het bezoekerscentrum. Het uitzicht is wederom mooi te noemen en we wandelen een stuk door een regenwoud. Zoiets blijft toch genieten met een grote G. We dienen nog ruim twee uur te rijden richting het hotel en we besluiten om te gaan.

Als we onderweg een bord zien waarop een vuurtoren staat aangegeven, besluiten we spontaan om toch even te gaan kijken. Een uur later stappen we weer in de auto.

Dan gaan we maar eerst een hapje eten voordat we naar het hotel gaan. En voordat we gaan eten, zoeken we eerst nog een webcam-cache. Dit type cache is vrij zeldzaam. Er zijn bijna vier miljoen geocaches op de wereld. 256 daarvan zijn een webcam-cache. Vrij uniek dus. Als we deze hebben bezocht, gaan we een hapje eten. Doen wat boodschappen bij Hobby Lobby en arriveren moe maar voldaan in het hotel.

De regen van deze ochtend zijn we alweer nagenoeg vergeten. Het enige wat rest zijn de herinneringen aan alle fraaie dingen die we vandaag weer gezien hebben.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Traudi
2 jaren geleden

Wat een super mooie foto’s alweer na zo’n korte periode. Geloof goed dat jullie aan dit land verknocht zijn. Fijne reis verder en we genieten thuis van jullie reis.

Theo en Marlein
2 jaren geleden

Erg mooie foto’s Paul en Marieke lekker genieten.