2019 - USAAmerika

Wie kent nog de TV Serie “The Dukes of Hazzard”? De serie uit eind jaren 70 / begin jaren 80 waarin General Lee, een oranje Dodge Charger uit 1969, over de zandpaden scheurde en talloze sprongen maakte. Wat me het meeste opviel was dat de auto’s altijd met piepende banden wegreden op het zand. Heel bijzonder en in mijn ogen onmogelijk, behalve als er op de wegen piepzand zou liggen. En dat is iets, waar ik tot de dag vandaag nog nooit van heb gehoord.

Deze trip hebben we niet zo heel veel te op de planning staan in Californië. We willen de staat dan ook behoorlijk snel doorkruisen. Echter staan er wel vier oude caches op het programma. Gisteren hebben we de eerste twee oudjes gevonden, en voor vandaag staan de andere twee op het programma. Na de caches is het kwestie van doorrijden naar het hotel. Voor de eerste cache moeten we weer iets terug rijden richting de kust. De bergen in via een fraai slingerweggetje. We parkeren de auto en genieten van een wandeling rondom een fraai meer. De oude cache wordt vlot gevonden en we kunnen al weer verder voordat we er erg in hebben.

Gisterenavond hebben we nog een extra stop toegevoegd. Namelijk een bezoek aan het stadion van de San Francisco 49-ers. Wie denkt dat het stadion van deze American Football club in San Francisco ligt, vergist zich. Het Levi’s Stadion ligt in Santa Clara, een goede 80 kilometer rijden van San Francisco vandaan. We maken wat foto’s van het stadion en gaan verder.

Zoals gezegd staan er vandaag twee caches op het programma. We rijden richting de parkeerplaats van de tweede cache en gaan eerst picknicken. Na de lunch gaan we op pad. Ook hier zien we een fraai stukje natuur waar we van genieten. Ook deze cache vinden we vlot.

Het laatste stuk van vandaag is ruim 300 kilometer rijden. Voor ons te lang om dit in één ruk te doen. Iets voorbij de helft zien we een cache die ons wel leuk lijkt op de TomTom staan. We navigeren daarheen en vinden de cache. Die overigens niet leuk was. We rijden verder. Al snel parkeer ik de auto langs de kant van de weg in het zand. Ik maak een sanitaire stop. Als we weer verder willen rijden, geef ik net iets te veel gas en doe ik de ontdekking van mijn leven. Ik geloof het zelf niet, en stop weer om vervolgens iets meer gas te geven bij het wegrijden. En inderdaad, het is echt zo. Ik hoor het goed! De auto wordt opnieuw gestopt, en nu geef ik plankgas om volop te kunnen genieten van hetgeen niemand ooit heeft kunnen vermoeden dat het echt bestaat: PIEPZAND!!!

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
2 jaren geleden

Dus piepzand bestaat echt . Nou veel plezier verder.

Christine Muller
2 jaren geleden

Pas maar op jij met je piepzand.Jullie zijn ook geen 20 meer lol.Weer ontzettende mooie fotos met het geweldige verhaal xoxo???