2019 - USAAmerika

Het lijkt ons niet waarschijnlijk dat er mensen zijn die zich gisteren achter de oren krabden en zich afvroegen: “Hee, er is geen getikt avontuur vandaag.” En voor de enkeling die zich dat wel afvroeg, hebben we een simpele verklaring. Soms zijn er belangrijkere dingen op deze wereld dan het tikken van een of ander verhaaltje. Zoals het bijkletsen met vrienden die je al twee jaar niet hebt gezien. En de laatste keer dat je ze hebt gezien, de tijd eigenlijk te kort was om fatsoenlijk met elkaar te praten. De meesten onder jullie zullen nu wel zeggen: “O h, die twee zijn nu bij Rob & Tracy.” Inderdaad, we verblijven drie dagen in hun keizerrijk in Cottonwood. Waarom nu dan wel een blog? We hebben nog genoeg te praten, maar aangezien ondergetikte soms problemen met zijn geheugen heeft, is het wel verstandig om wederom een avontuur te tikken.

Het meest opvallende zal voor de meesten al meteen aan het begin van de dag hebben plaatsgevonden. We stonden pas om zeven uur op. Daarna op het gemakje rustig ontbeten. Wat, wacht, “Op het gemakje?!?” Yep, inderdaad. Maar hou wel in het achterhoofd, dat we nu onze reis onderbreken voor een korte vakantie. En reizen en vakantie zijn, zoals iedereen weet, twee compleet verschillende dingen.

Na het ontbijt stapten we achterin de auto en gingen we naar een van onze favoriete Nationale Parken in de VS. Lassen National Park. Eenmaal gearriveerd gaan we eerst op het gemakje lunchen. Het is immers vakantie. Na de lunch maken we een hele fraaie wandeling naar een waterval, waar we van genieten. Na deze wandeling van iets meer dan vijf kilometer, maakten we nog enkele korte stops in het park en zagen we voor het eerst sneeuw dit jaar. Eigenlijk is dat niet waar, want in januari of februari, lag er nog gewoon sneeuw in Nederland. Beter is het om dan te zeggen, zagen we de eerste sneeuw van dit seizoen.

Als we Lassen NP hebben verlaten, gaan we naar Redding om de Sundial Bridge te bewonderen. We zijn al behoorlijk vaak in dit gebied geweest, maar nog nimmer hebben we de beroemde brug in Redding gezien. Na vandaag kunnen we ook die van onze wensenlijst afstrepen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlein en Theo
1 jaar geleden

Zo te zien erg veel genieten en lekker weer groetjes.