2019 - USAAmerika

Meestal zijn we toch wel een maand of vier eerder met het plaatsen van een bericht als dit. Helaas kwam er dit jaar het een en ander tussendoor, waardoor het allemaal wat vertraging heeft opgelopen. De tickets en de auto zijn al ruim een half jaar geleden geboekt, dus waar we heen gaan weten we al lang. Zoals gebruikelijk is het ook dit jaar weer een ritje door de Verenigde Staten. Door een gebied waar we al vaker zijn geweest. Toch zijn we ervan overtuigd dat we ook dit jaar weer meer dan voldoende fraaie dingen voorgeschoteld krijgen die we nog nimmer hebben gezien.

We beginnen onze reis in Oregon. Als alles goed gaat, dan landt het vliegtuig waarin we zitten in Portland. We hebben dan een hele middag en avond om bij te komen, alhoewel dat ook niet helemaal klopt, want voor de middag hebben we gewoon een korte wandeling naar enkele watervallen op de planning staan. Iets met ‘de geringe beschikbare tijd ten volle benutten’. Tussendoor doen we ook nog even boodschappen voor hetgeen we broodnodig hebben tijdens onze rondrit. Gelukkig zit de supermarkt gewoon bij het geboekte hotel om de hoek.

De volgende dag gaan we meteen door naar de kust van Oregon. Eén van de redenen hiervoor is een oude geocache die daar, hoog in de bergen ligt. Andere redenen zijn dat er langs de kust simpelweg fraaie dingen te bewonderen zijn. En dat laatste is en blijft de belangrijkste reden om iedere dag op tijd op te staan. Op zoek naar fraaie dingen om te zien. We zullen een paar dagen langs de kust reizen.

Vervolgens gaan we weer het binnenland van Oregon in, en zakken we redelijk snel af richting Californïe. Eenmaal in Californië zullen we enkele dagen in de fraaiste plaats van deze staat verblijven, Cottonwood. We kijken er nu alweer naar uit om Rob & Tracy weer te ontmoeten. En gelukkig iets langer dan de enkele uren twee jaar geleden. Maar we dienen verder te gaan. We gaan redelijk snel door Californië heen richting Arizona. Aldaar wacht de Sonora Dessert op ons en Saguaro NP. Twee gebieden die al jaren hoog op het lijstje staan om een keer te bezoeken. Dit jaar gaat het er dan eindelijk van komen.

New Mexico is de volgende staat die we bezoeken. Veel grotwoningen en ruige landschappen zullen ons deel zijn in dit stukje van de VS. Ook een stuk waar we naar uitkijken. Met name het Noordwesten van deze staat heeft enorm veel te bieden. We hopen dat we alles kunnen bezoeken wat we hebben uitgezocht. Maar wellicht zullen we wel het een en ander uit ons lijstje moeten verwijderen.

Langzaamaan komen we dan alweer richting het einde van onze rondreis van dit jaar. We trekken nog enkele dagen door Colorado om vervolgens vanaf Denver weer richting Amsterdam te vliegen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
1 jaar geleden

Ik wil mee!

Marly
1 jaar geleden

Wow, dat klinkt wel heel goed. Ik kijk nu al uit naar jullie leuke getikte verslagen.

Riet
1 jaar geleden

Ga er vooral van genieten

Ine
1 jaar geleden

Leuk, kijk al weer uit naar jullie belevenissen.

Peter en Marijke
1 jaar geleden

Wat een mooie, avontuurlijk reis in het vooruitzicht.