2018 - Ierland

Bijna vijf jaar geleden kreeg ik voor mijn verjaardag twee reisgidsen en een mini-roulette. Eén reisgids van Stockholm en één reisgids van Dublin. Met behulp van welgeteld één draai aan de mini-roulette mocht ik bepalen welke citytrip we zouden gaan maken. Indien het rood zou zijn, dan zou het Stockholm worden. Mocht het groen zijn, dan zouden we naar Dublin gaan. Gelukkig voor mij zaten er twee balletjes bij de mini-roulette. Ik gaf destijds een zwieper aan de mini-roulette en liet de twee balletjes los. Het resultaat? Je zult het vast wel raden. Eén balletje op rood en één op groen. Twee maanden laten zijn we naar Stockholm gegaan.

Vandaag was het dan zover om gebruik te gaan maken van de reisgids van Dublin. De voorkant van de reisgids baart me enigszins zorgen aangezien er twee foto’s op prijken van een voordeur. Ik hoop toch echt dat Dublin iets meer te bieden heeft. Bij het nader bestuderen van de gids blijkt dat Dublin een waar paradijs is voor mensen die van winkelen houden en die graag naar een kroeg gaan. Nu is algemeen bekend dat wij in geen van die twee categorieën al te veel belangstelling hebben, dus wat nu? We besluiten om Dublin te doorkruisen middels geocaches. We zijn ervan overtuigd dat we alles te zien zullen krijgen wat de moeite waard is. We wandelen van cache naar cache. De ene vinden we wel, de andere niet. Dat maakt ook allemaal niet uit. Onderweg zien we leuke dingen. Fraaie dingen. Dingen die ons weten te verrassen. Dingen waarvoor we onze neus ophalen en dingen waarvoor we blij zijn dat we een paar honderd meter extra hebben gewandeld om het te kunnen zien. Na ruim 16 kilometer Dublin doorkruist te hebben en onderweg 22 geocaches te hebben gevonden, kunnen we zeggen dat er meer te zien is dan een paar voordeuren, pubs en winkels.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marly
2 jaren geleden

Geweldig om jullie prachtige reis met mee te mogen maken door deze getikte avonturen. Ik heb ervan genoten.