2018 - Ierland

Als we deze ochtend wakker worden miezert het buiten. Tot nu toe hebben we geluk gehad met het weer. We bekijken de weersvoorspelling voor vandaag en zien dat het de hele dag droog blijft. Dat is mooi, want de planning is om de hele dag te lopen. We gaan eerst ontbijten en daarna op pad. De auto laten we staan vandaag. De B&B waar we zitten, zit bijna in het centrum van Cork en we hebben een wandelroute uitgezet die ons naar nagenoeg alle hoogtepunten van Cork zal brengen. Als we weglopen bij de B&B miezert het nog steeds. Ach, het meeste valt er toch naast. De eerste stop is Saint Fin Barre’s Cathedral. Een heel fraai bouwwerk, en een infobord legt keurig uit wat we allemaal op de façade kunnen zien. De kathedraal is nog niet open als we er zijn.

We wandelen verder. Nog steeds valt het meeste ernaast. We lopen door een steegje met fraaie graffiti en maken een wandeling over de oude hoofdstraat. Een multi-cache legt ons uit wat we hier allemaal kunnen zien. Zo bezoeken we onder andere Saint Peters Cork. De oudste kerk van Cork, maar vandaag de dag zit er een expositieruimte in.

Door de miezer vinden we het tijd worden om een kop koffie te gaan drinken. Niet dat we nat worden of dat we überhaupt een excuus moeten aanvoeren om iets te gaan drinken, maar het klinkt toch leuk. Als we na een tijdje weer verder gaan wandelen merken we dat het meeste er nog naast valt. We beginnen aan een wandeling die ons langs verschillende fonteinen en andere fraaie bezienswaardigheden in Cork zal leiden. Het eindpunt is bijna bij de B&B waar we verblijven, en we besluiten daar een sanitaire stop te gaan maken, alvorens we op zoek gaan naar een plek om te gaan lunchen.

Na de lunch, het wordt eentonig, valt nog steeds het meeste ernaast. We wandelen gestaag verder en zien fraaie gebouwen en leuke dingen. We vinden het weer tijd worden om een kop koffie te drinken en gaan dat dus ook doen.

Na de koffie wandelen we weer verder. Wonderbaarlijk genoeg is het inmiddels droog geworden. Ruim vijf uur lang hebben we het meeste ernaast laten vallen. We zijn blij dat het droog is, want dat loopt toch een stuk aangenamer. We wandelen gewoon verder en zien meer fraaie gebouwen en kerken.

Het wordt al later, en we sluiten de dag af met een korte wandeling door een park waarin allemaal kabouterhuisjes zijn geplaatst. Werkelijk schitterend gemaakt, en als je met kinderen Cork bezoekt, dan is dit park een must-do. Het wordt tijd om wat te gaan eten. Als we weer terug zijn in de B&B hebben we ruim 16 kilometer gewandeld, en bijna alles van het lijstje van bezienswaardigheden afgestreept.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
2 jaren geleden

Vandaag eventjes alles opgevolgt van jullie geweldige reis.Wat een mooie foto`s we genieten er samen met jullie mee.Blij dat het hier een beetje warmer is dan daar.Morgen rond de 40 mag wel een beetje hebben van dat.Voor ons te heet op onze ouwe dag haha.Nou ja we zijn geen piepkuikentjes meer he.Geniet er nog maar heerlijkvan dan doen wij dat ook met je fantastise verhalen.Nog een Heel gezond en liefdevol nieuwjaar toegewenst met heel veel reizen voor jullie tweetjes xoxoxoxo