2018 - Ierland

Vandaag was de dag waarvoor we vooraf het meest bevreesd waren. Zou er überhaupt wel iets open zijn? Tanken hebben we gisteren al gedaan. Brood voor de lunch? Gisteren al gekocht. Maar zou er op nieuwjaarsdag een restaurant geopend zijn? Slim als we zijn, hebben we op voorhand een stad uitgezocht waar een McDonalds zit. Niet dat we dit onder de noemer restaurant scharen, maar aangezien deze keten 365 dagen per jaar geopend is, wisten we op voorhand al zeker dat we niet met een hongerige maag deze avond naar bed zouden hoeven te gaan.

Als de eerste lichtstralen deze ochtend weer op de ontbijttafel schijnen, nemen we afscheid van onze Australische tafelgenoten. We wensen hen een goede verdere reis toe. De auto hebben we al voor het ontbijt ingeladen. Toen het nog donker was. We rijden weg naar de eerste van vele stops vandaag. Na een goede drie kwartier rijden, stoppen we bij Ross Castle. We gaan hier enkele kilometers wandelen en genieten ervan.

Na de wandeling rijden we weer twintig minuten verder en parkeren we de auto bij MacRoss House. We wandelen eerst naar MacRoss Abbey. Deze kloosteruïne weet ons aangenaam te verrassen. We wandelen door naar het MacRoss House en maken daar foto’s van de buitenkant. Een verder bezoek zit er niet in, omdat het vandaag gesloten is. Na een rondwandeling van bijna vijf kilometer stappen we weer de auto in.

Nog geen tien minuten later parkeren we de auto weer. Nu bij Torc Waterfall. Het voordeel van een waterval is dat deze geen feestdagen kennen, en het dus ook vandaag gewoon doet. In de loop van de jaren hebben we inmiddels al redelijk wat watervallen gezien, maar altijd genieten we van dit natuurgeweld als we er weer één zien.

We stoppen langs de rand van de weg bij Derrycunihy Church. Een oude kerk die heel fraai aan een rivier en een brug gelegen is. We maken een korte fotostop.

Enkele minuten later parkeren we de auto om foto’s te maken van een vervallen kasteel. De naam ervan hebben we niet kunnen ontdekken, maar dat doet verder niets af aan het feit dat dit ooit een fraai kasteel moet zijn geweest.

Nog geen minuut later parkeren we de auto alweer. We stappen uit om ons te vergapen aan het uitzichtpunt dat bekendstaat als Ladies View. We genieten van het uitzicht en van een kop koffie aan de overkant van de straat en we gaan weer verder.

We gaan verder naar het volgende uitzichtpunt. Molls Gap. Eerlijk is eerlijk, dit is minder indrukwekkend dan het vorige uitzichtpunt, maar ook hier is het genieten van het fraaie landschap.

Onderweg stoppen we nog enkele keren op plekken die we niet gepland hebben. Dit zijn precies de redenen waarom we graag eigen baas zijn tijdens een rondreis. Hier kunnen we echt van genieten.

Het wordt tijd om richting de volgende B&B te gaan. Maar eerst maken we nog een kleine omweg om het derde kasteel van vandaag te bezoeken. Carriganass Castle. Gebouwd in de 16e eeuw en nu vervallen tot een ruïne. We maken wat foto’s en als we terug wandelen naar de auto komt er een kudde schapen op ons afgestormd. Het is duidelijk dat ze heel blij zijn om ons te zien. Snel maken we een foto van deze blije schapen. Voldaan stappen we in de auto en rijden naar Cork. Op zoek naar een restaurant. Zou er een shoarmazaak open zijn vandaag????

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
afke
2 jaren geleden

Geweldig die roodborstjes op 1 jan.!
Staan op veel ierse kerstkaarten, brengen geluk!
Prachtige foto’s.