Amerika

Enkele maanden geleden gingen we kijken naar welke oude geocaches we nog ‘nodig’ hadden. We kwamen tot de ontdekking dat er twee verstopt liggen in de staat Indiana. Om deze te kunnen gaan zoeken dienden we de route aan te passen. Echter we wilden een bezoek aan de plaats Springfield niet opofferen. In deze plaats in Illionois staat namelijk het State Capitol van de staat, en het huis waar Abraham Lincoln heeft gewoond voordat hij werd verkozen tot president van de Verenigde Staten. Ook is het graf van de eerste president die werd vermoord gedurende zijn ambtstermijn in deze plaats. Meer dan genoeg redenen dus om deze plaats te bezoeken. Er dienden wel behoorlijk wat extra kilometers vandaag gemaakt te worden, maar dat mag de pret niet drukken. De auto werd geparkeerd, en de coördinaten van het State Capitol werden in de GPSr ingevoerd.  

Toen we in het State Capitol waren aanbelandt, werden we eerst streng gecontroleerd door de bewaking, maar toen dat allemaal gebeurd was, werden we letterlijk met open armen ontvangen. Goed, door een beeld, dat wel, maar het gaat toch om het idee. We begonnen aan de zogenaamde ‘self-guided-tour’ en waren ook van dit provinciehuis onder de indruk. Terwijl we aan het rondkijken zijn, komen we aan een gesloten deur. Op het moment dat we omdraaien, vraagt een jongedame of we een kijkje willen nemen in het kantoor van de gouverneur. Uiteraard zeggen we daar geen nee tegen. Vriendelijk vraagt de jongedame of we geen foto’s willen maken. Als ze de deur opent, worden we ook hier met open armen ontvangen. Niet letterlijk natuurlijk, maar gewoon met een vriendelijke groet van de secretaresse van de gouverneur. De gouverneur was niet op zijn kantoor, dus we konden hem helaas niet persoonlijk de hand schudden. 

De volgende stop was het huis waar Abraham Lincoln heeft gewoond van 1842 tot aan zijn inauguratie als president in 1861. Het is bovendien het enige huis dat Lincoln in eigendom heeft gehad. We kijken of er een rondleiding is en hoe lang die rondleiding duurt. We krijgen te horen dat er 20 minuten later een rondleiding is, en dat de tour ongeveer 25 minuten duurt. Snel eten we onze lunch op en gaan we met de rondleiding mee. De Park Ranger die de rondleiding geeft is heel enthousiast en bij de tour van 25 minuten praat hij er nog een heus Brabants kwartierke aan vast. Zodoende kwamen we een uur na aanvang van de tour terug bij het beginpunt.

De tijd begint hierdoor toch wel een klein beetje te dringen, maar we willen ook nog naar de graftombe van Lincoln. Maar eerst halen we een kopje koffie. We parkeren de auto en bekijken het enorme grafmonument. Het blijkt dat we ook de graftombe nog in kunnen. Als we naar binnen stappen, schrikken we behoorlijk als we plotseling met open armen worden ontvangen. Een welkomstcomité hadden we hier niet verwacht. Snel worden de regels aan ons uitgelegd, en we beginnen aan onze rondgang door de tombe. Binnen staan enorm veel kopieën van beelden van Abraham Lincoln opgesteld. Veel originelen hebben we inmiddels al gezien door onze verschillende rondreizen door de VS. Het is al redelijk laat als we aan de laatste etappe van vandaag naar Terre Haute beginnen. Bovendien belanden we bij het overschrijden van de staatsgrens met Indiana ook in een andere tijdzone, waardoor we eigenlijk een uur verliezen. We besluiten om daar niet aan mee te doen, aangezien we morgen deze staat ook weer verlaten en we dan weer een uur winnen. 

Reageer op dit tiksel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Schrijf in  
Abonneren op