Amerika

Zoals ik gisteren al tikte, hebben we een behoorlijke omweg gemaakt om twee oude gecoaches in Indiana te zoeken die in november 2000 zijn verstopt. Wat ik gisteren ook al tikte, was dat we voor vandaag niet meedoen aan het tijdverschil. Jammer alleen dat onze telefoons het daar niet helemaal mee eens waren, en deze wonderen der technologie automatisch de tijdzone aannemen. Na wat kortstondig hoofdrekenen, hebben we de tijd van de wekker dusdanig aangepast dat we op de juiste tijd voor ons gevoel op zouden staan. De omschrijving die je bij oude caches op internet vindt, is vaak heel summier. Om meer informatie te krijgen, dien je de logjes te lezen die andere geocachers hebben achtergelaten op de cachepagina. Gisterenavond heb ik de laatste informatie opgezocht omtrent de eerste cache die we vandaag zouden gaan doen, en toen las ik dat iemand de locatie van een parkeerplaats heeft gepost. Kijk dat is nog eens handig. We rijden naar deze parkeerplaats en beginnen aan de wandeling in dit mountainbike park. We kiezen een pad dat bedoeld is voor wandelaars en fietsers. Voor de fanatieke mountainbiker is dit park de hemel op aarde. Althans dat denk ik als ik alle paadjes en bruggen zie. Persoonlijk hou ik het liever bij wandelen. Dit park zou voor ons dan ook geen keuze zijn om te wandelen als de oude geocache er niet lag verstopt. Maar goed, na enkele kilometers te hebben gewandeld, vinden we de cache. Onderweg terug naar de auto, kletsen we gezellig even met enkele mountainbikers. 

We rijden door naar Turkey Run State Park. Dit is ongeveer anderhalf uur rijden naar het noorden. We betalen de entree en parkeren de auto. We beginnen aan de wandeling. De paden staan niet op de GPSr. Na een tijdje naderen we ons doel tot op 18 meter. Alleen jammer dat het ook nog eens een meter of 50 verder naar beneden ligt. We hebben dus het verkeerde pad gekozen. We wandelen verder en komen bij een Covered Bridge uit. Na deze gefotografeerd te hebben, gaan we verder. Op zoek naar het juiste pad. Gelukkig voor ons hebben we nu wel de juiste keuze gemaakt en ook hier vinden we de cache vlotjes. We volgen het pad verder. Dit wordt even later een stukje uitdagender. We genieten van deze wandeling. Als we terug bij de parkeerplaats zijn, gaan we eerst picknicken. Na de lunch maken we nog enkele korte wandelingen door dit verrassend mooie park. Dan wordt het tijd om door te gaan naar het volgende hotel.

Reageer op dit tiksel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Schrijf in  
Abonneren op