Amerika

Voordat je er erg in hebt, is het zover. Je dient alles wat je bij je hebt uit te zoeken en opnieuw in te pakken zodat het  weer op een fatsoenlijke manier in de koffers past. Aangezien we pas laat vliegen vandaag, hebben we bij het hotel om een late check-out gevraagd. Gelukkig was dat geen enkel probleem. We ontbijten wat later dan gewoonlijk, en na het ontbijt pakken we onze koffers opnieuw in. We besluiten om ergens een kopje koffie te gaan drinken en dan te gaan kijken waar we een stukje gaan wandelen. De keuze valt op een korte wandeling op een paar kilometer. Althans dat denken we. Nadat we de navigatie hebben ingesteld, geeft deze aan dat we 26 kilometer dienen te rijden. Lijkt ons een beetje overdreven op het moment dat je in een stad met 2,8 miljoen inwoners zit en de afstand hemelsbreed slechts enkele kilometers is. We besluiten om zelf maar naar het beginpunt van de wandeling te navigeren. Na een minuutje of 10 rijden hebben we de auto geparkeerd. Alhoewel we midden in de stad zitten is hier toch een bos. Een behoorlijk groot bos zelfs. Als we uitstappen worden we verwelkomt door wat hertjes. De meeste springen weg. Dieper het bos in. Maar één kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en blijft naar ons staan kijken. Jammer dat we onze camera’s niet meer bij ons hebben. Met de telefoon wordt een kiekje gemaakt, en we beginnen aan de korte wandeling. De paden, althans wat men een pad zou kunnen noemen, zijn drassig. Logisch ook, want tot een uur geleden heeft het hier geregend. We zijn al lang blij dat we droog kunnen wandelen. 

Zoals hierboven al heb getikt, de tijd is voorbijgevlogen. We hebben deze reis 12 staten doorkruist en onderweg zo ontzettend veel gezien dat we ze niet meer allemaal op kunnen noemen. En hetgeen we wel kunnen opnoemen, kunnen we waarschijnlijk niet in de juiste volgorde plaatsen. Hoogtepunten zijn er teveel om ze hier allemaal neer te plaatsen. Tegenvallers niet noemenswaardig om op te noemen. Zoals gewoonlijk hebben we weer een paar kilometers met de auto gereden dit jaar. Ons oranje vehikel had bijna 1200 kilometer op de teller staan toen we hem ophaalden. Toen we hem vandaag achterlieten bij de verhuurder stonden er iets meer dan 10000 kilometers op de teller. Om precies te zijn, hebben we dit jaar 8915,469 kilometers gereden. Onderweg hebben we 250 geocaches gevonden, en een stuk of 40 niet. En toch kunnen we niet zeggen dat we veel zijn gaan cachen. Op één dag na dan.

Voor nu is het wachten tot het moment daar is dat we in mogen stappen. Daarna een paar uurtjes zitten en morgenochtend waarschijnlijk alles behalve fris en fruitig, maar wel veilig, weer thuis.

Reageer op dit tiksel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Schrijf in  
Abonneren op