Amerika

Altijd heb ik gezegd dat men in de VS geen echte files kent. Behalve in LA dan. Vanaf heden kan ik er Chicago aan toe voegen. Deze ochtend slapen we uit tot iets voor zevenen. We ontbijten op het gemakje en gaan vervolgens op weg richting Chicago. We hebben op voorhand een parkeerplek gereserveerd en we dienen deze ochtend tussen 8 en 10 uur de besproken parkeergarage binnen te rijden. Het is half negen geweest als we bij het hotel weggaan. Als de navigatie aangeeft dat we 37 minuten rijden over 30 kilometer krabben we even achter onze oren. Ach, we hebben de tijd zeggen we tegen elkaar. Er is niet iets wat we perse in de stad willen zien vandaag. Als we 19 kilometer en 15 minuten verder zijn, denken we geen van beiden dat die 37 minuten gaan kloppen. Nog geen kilometer verder lichten de remlichten van de auto’s voor ons op en gaan we stapvoets rijden. De laatste 13 kilometer naar de parkeergarage rijden we stapvoets. Een paar minuten voor de klok van 10 uur, gaat de slagboom open en rijden we de auto de garage binnen. We wandelen richting het museum kwartier, omdat je van daaruit het beste uitzicht zou hebben op de skyline van de stad. Als we verschillende foto’s hebben gemaakt, kunnen we dat alleen maar beamen.

Omdat er eigenlijk niets op ons verlanglijstje staat om te bezichtigen, besluiten we ons door de GPSr en de geocaches daarop te laten leiden naar de andere kant van de stad. Kris kras doorkruisen we downtown Chicago en worden we vele malen aangenaam verrast door deze stad. Wellicht het meest verrassende was misschien nog wel dat we een compleet wegennet ontdekten toen we een trap afdaalden waarvan we dachten dat die naar de metro zou leiden. Dit is dus wat men bedoelt met Downtown. Voordat we er erg in hebben, wordt het al behoorlijk laat en is het tijd om te gaan eten. Als we weer bij de auto zijn hebben we een kilometer of vijftien gewandeld. We voelen onze voetjes. We hopen dat het verkeer soepeler zal gaan als deze ochtend. We hebben geluk, want de 32 kilometer leggen we nu in minder dan een half uur af.

Reageer op dit tiksel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Schrijf in  
Abonneren op