Amerika

Als het weekend is, dien je uit te slapen wordt gezegd. Vandaag hebben wij ons daar keurig op aangepast. Even voor zeven ging de wekker pas. De meesten zullen gruwelen bij het horen van dat tijdstip, zeker als ze op vakantie zijn. Klein voordeel van ons is dat we niet op vakantie zijn, maar op reis. En dat is een wezenlijk verschil. Iets na de klok van half negen werd de auto geparkeerd in Kansas City. En dat is waar het verwarrend wordt. Er zijn namelijk twee steden die deze naam dragen. En om het nog verwarrender te maken, liggen deze twee steden tegen elkaar aan. Één in de staat Kansas, en de andere in de staat Missouri. De stad die de meeste bekendheid geniet, en waar alle bezienswaardigheden zijn, is Kansas City (Missouri). En precies in deze stad parkeerden wij deze ochtend ons oranje vehikel. Op het lijstje met dingen die we vandaag willen bezoeken staat welgeteld één ding. We besluiten om eerst op het gemakje een kop koffie te gaan drinken en een plan van aanpak te bedenken voor vandaag. Als we richting Starbucks lopen valt ons één ding op. Het enorme aantal muurschilderingen. De meeste die we zien zijn van de winkels die in desbetreffende panden zitten.

Tijdens de koffie ontdekken we dat er een bordspelcafé in deze stad is. We zijn ervan overtuigd dat ze zo commercieel zijn dat ze zeker en vast ook wel spellen zullen verkopen. We wandelen erheen en als we naar binnen gaan, dan vertelt de medewerkster aan ons dat ze een collectie van bijna 1000 spellen hebben. Dat is ongeveer net zo veel als we zelf hebben. We kijken door de collectie en daar zitten zeer leuke spellen bij. En inderdaad, ze verkopen ook spellen. Niet heel veel, en bovendien zijn ze te duur.

We nemen de tram en gaan naar het doel van vandaag. De toren bij het WO-I monument. Van daaruit zouden we een fraai uitzicht moeten hebben op de skyline van Kansas City. Als we arriveren bij het monument zijn we onder de indruk van de grootte van dit monument. Het is één van de grootste monumenten die we ooit gezien hebben. De 66 meter hoge toren is een onderdeel daarvan. We maken foto’s en gaan naar boven om het uitzicht op de stad vast te leggen.

We wandelen naar het station en ook dit is een enorm en fraai gebouw. We nemen de tram naar het eindpunt van de lijn. Van daaruit wandelen we al geocachend terug naar de auto om ons zo regelmatig te laten verrassen door een fraai beeld, fontein of muurschildering. Plotseling komen we een bordspellenwinkel tegen. Uiteraard gaan we even naar binnen, maar ook hier hebben ze niets dat voor ons bestemd is.

Voor we er erg in hebben is de dag alweer ten einde, en gaan we eten. Als we de auto parkeren zien we een bordspellenwinkel. Ook hier gaan we naar binnen, en ook hier gaan we weer met lege handen naar buiten. Even later gaan we met een volle maag, moe en voldaan terug naar het hotel.

2
Reageer op dit tiksel

1 Aantal reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest recente reactie
Meest gewaardeerde reactie
2 Reactieschrijvers
Paul Recente reactieschrijvers

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Schrijf in  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Gast
Fenny

Ik herkende Union Station meteen uit een aflevering van Ghost Adventures!
Het spookt er dus behoorlijk blijkbaar.
Al geloof ik niet dat jij daar echt mee bezig bent haha.