2018 - USAAmerika

Als je iets langer onderweg bent, komt er een moment dat nagenoeg al je kleren vuil zijn.

En dan dient er gewassen te worden. Maar zoals wel meer, is ook de wasdag zorgvuldig op voorhand gepland. Na een X aantal dagen, dienen we minimaal twee nachten in een hotel te verblijven, zodat we de kleren kunnen wassen en drogen. Op voorhand wordt er dan gezocht naar een hotel waar ze wasmachines hebben staan, zodat we voor een paar dollar een machine was kunnen draaien. Daarna de waslijnen (die gewoon in de koffer meegaan) ophangen en alles laten drogen.

De meeste kleren die we hebben, zijn ook speciaal voor dat doel geselecteerd. Sneldrogend, want dan is het de volgende dag al droog en kan het gestreken worden. Op dinsdag dus, wat goed uitkomt want dinsdag is strijkdag.

Alhoewel er wel rekening gehouden wordt met het feit dat er een paar wasjes gedraaid dienen te worden, staat natuurlijk niet de hele dag in het teken van het wasgoed. Er zijn immers zo veel andere leuke dingen te doen. Neem nu de activiteit winkelen. Enig om te doen, en deze activiteit doen we dan ook iedere rondreis door de VS bijna een uur of twee. De mall wordt op voorhand uitgezocht, en de winkels die bezocht dienen te worden, worden nog net niet aangevinkt op de kaart. Vandaag bezoeken we een mall in de buurt van Minneapolis. Op de weg daarheen maken we een korte stop bij een vliegveld. Plotseling zien we drie straaljagers een angstaanjagende manoeuvre maken. Heel snel hoeven we echter niet te zijn, want het betreft een standbeeld dat is gemaakt van drie echte T-38 Talon Thunderbird straaljagers. Een enorme gevaarte en ook nog eens indrukwekkend. 

Na deze korte stop gaan we dus winkelen. Na twee uur te hebben volgemaakt zijn we geslaagd en kunnen we verder. Het volgende doel is slechts vijftien minuten van het winkelcentrum verwijderd. Als we de auto geparkeerd hebben, gaan we eerst picknicken. Na de picknick gaan we richting de ingang van Fort Snelling State Park. Er wacht ons een teleurstelling. De openingstijden zijn aangepast. Het fort zou tot eind september dagelijks geopend zijn. Helaas voor ons is dit aangepast naar begin september. Het fort zelf kunnen we dus niet bezichtigen, maar we kunnen wel lekker rondwandelen op de drie eilanden in de Mississippi waarop dit fort gesitueerd is. Dit doen we dus en we genieten weer volop. Terwijl we aan het wandelen zijn, zien we de lucht langzaam betrekken. We besluiten om te keren en terug te gaan naar de auto. Dan maar een uurtje eerder in het hotel om te gaan wassen denken we. Als we ongeveer 17 seconden in de auto zitten, valt de eerste druppel naar beneden. Enkele minuten later regent het pijpenstelen. Het is iets meer dan een half uur rijden naar het hotel. Door het weer valt er van de skyline van Minneapolis niet heel veel te zien. We doen de was. Gaan wat eten, en na het eten is het weer opgeklaard. We besluiten om nog een rondje door het park tegenover het hotel te gaan lopen. We maken nog een stop bij Target, want ik heb gehoord dat ze de afdeling bordspellen hebben uitgebreid het afgelopen jaar. Als het donker is, komen we weer terug in het hotel.