2018 - USAAmerikaNederland

Als ik de tram in Amsterdam zie rijden, denk ik automatisch aan Lijn 10. Geen idee waarom. Waarschijnlijk omdat Drukwerk er 35 jaar geleden er een nummer over heeft gemaakt, dat een heel klein hitje is geworden. Inmiddels is Lijn 10 niet meer. Toen de media bol stonden vanwege de opening van de Noord-Zuid lijn, werd heel stilletjes deze, althans bij mij, beroemde tramlijn opgeheven.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, we zijn in Amsterdam. En diegenen die ons een klein beetje kennen, weten dan dat de tijd om naar de VS te vertrekken weer is aangebroken. Morgen is het dan eindelijk zover en vliegen we voor de tiende keer naar de Verenigde Staten van Amerika. 

Vandaag dus eerst een dagje Amsterdam. Iets wat we de laatste jaren doen, en wat ons zeer goed bevalt. Geen stress of we wel op tijd op het vliegveld zullen zijn. Niet heel vroeg op hoeven te staan. Het verlengt de vakantie natuurlijk ook nog eens met een dag en Amsterdam is ook wel een aardige stad om te bezoeken. Als we bij het hotel gearriveerd zijn, nemen we afscheid van Jack & Elly. Hoewel we vorig jaar een geweldige reis hebben gehad, gaat het wel wat ver om ze twee jaar mee op reis te nemen. Wij brengen de koffers naar de kamer, en gaan vervolgens naar het station om daar de trein naar Amsterdam CS te nemen. Als we buiten staan, kijk ik of ik toch niet stiekem ergens een verdwaalde tram met het nummer 10 zie. We beginnen te wandelen en volgen gewoon de GPS.

Zoals eigenlijk altijd het geval is, genieten we van de verrassende dingen die we onderweg zien. We vinden her en der een geocache. Op tijd wordt een stop gemaakt om wat te drinken en onszelf van wat overtollig vocht te ontdoen. Voordat we er erg in hebben is het tijd om een hapje te gaan eten. Enkele weken geleden is middels een Social Deal de keuze gevallen op hetzelfde Griekse restaurant als vorig jaar. Na het eten is het tijd om terug richting het hotel te gaan. Als we daar weer zijn gearriveerd hebben we een kleine 13 kilometer getippeld (eigenlijk is dat voor deze stad wel een hele foute woordkeuze) gewandeld. Leuke afstand om mee te beginnen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
christine
2 jaren geleden

O heerlijk kinderen ik hoop dat jullie er weer zo fijn van genieten dan al die andere jaren.Heel veel plezier en ik blijf jullie volgen vanuit Tasmania.