2018 - USAAmerika

Na een prima ontbijt verorberd te hebben, met zelfs yoghurt uit een automaat en bomen in de eetzaal, nemen we ons oranje vehikel en gaan naar downtown Minneapolis. We hebben nog even gedacht om met de bus te gaan, maar de reistijd leek wel veel langer dan met de auto, dus gisteren maar online een parkeerplaats geboekt. Voor slechts 10 dollar per dag staat de auto keurig opgeborgen. Twee minuten na negenen arriveren we ter plaatse. Het miezert wat, dus eerst maar even koffie en een plan maken wat te doen. We besluiten aan de hand van geocaches de stad te gaan verkennen, aangezien we al op internet gezien hadden dat er weinig hoogtepunten in de stad aanwezig zijn. We vertrouwen erop dat de kleine schatten ons de verborgen pareltjes van de stad laten ontdekken. Het is inmiddels droog geworden en een van de eerste stops brengt ons bij het Courthouse. En zie daar, we spotten dezelfde leuke beeldjes als die ook bij het Courthouse in Sacramento te vinden zijn.

De volgende stop is een virtuel cache. Hier ligt dus feitelijk niets verstopt, maar bezoek je de plek en vaak is het de bedoeling om ook een foto te maken. Op de hoek van de straat is een beeld van een vrouw te zien uit een oude Amerikaanse tv-serie. We zouden extra punten kunnen vergaren als we net als het beeld, een pet de lucht in zouden gooien. Ook al heb ik geen idee om wat voor punten het precies gaat, ben ik er gek genoeg voor.

Na een bijzondere sanitaire stop in de bibliotheek. (Ik heb namelijk nog niet eerder meegemaakt, dat een iemand met kabaal zijn spullen neerkwakt en vervolgens zich verontschuldigt dat ze zo’n hoge nood had, dat ze het niet meer kon halen om de wc deur te sluiten en dan maar open en bloot haar behoefte moest doen), ging de reis verder richting het park. Ook hier hebben we weer enkele caches meegepikt. Al lopende genieten we van deze stad. Niet heel speciaal, maar leuk voor een dag. Wat opvallend is, is dat er zich meer mensen bevinden op de bovengrondse oversteek, halverwege tussen de gebouwen in, dan op de ‘gewone’ stoep beneden.

Langzaam werd het tijd om terug te keren naar de auto en de spullen op te halen voor ons eerste event van deze reis. Er zijn een aantal aanmeldingen gekomen van lokale geocachers, die wel eens kennis willen maken met geocachers uit Nederland.  En zoals eigenlijk altijd het geval is, werd het weer een gezellige meet en greet.  Met een voldaan gevoel, zetten we daarna koers richting het avondeten.