Amerika

Vandaag staat Theodore Roosevelt National Park op het programma. Heel bekend is dit park niet, en dat is ook te zien aan de bezoekersaantallen die dit park jaarlijks ontvangt. Slechts 600.000 mensen. Vergelijk dit met Great Smoky Mountains NP dat jaarlijks bijna 12 miljoen bezoekers ontvangt. En ik denk dat laatstgenoemde ook niet heel erg bekend is bij het merendeel van de mensen. Om eerlijk te zijn, tot begin dit jaar wisten wij ook niet heel erg veel van Theodore Roosevelt NP. Buffels en Badlands dat is al wat wij ervan wisten. Nadat wij ons verder in dit park verdiept hadden, kwamen we tot de conclusie dat dit beeld van dit park redelijk klopt. Vanochtend op tijd vertrokken vanuit de hoofdstad van North Dakota, Bismarck. Twee uur rijden laten zijn we gearriveerd in het eerste gedeelte van dit park. We parkeren de auto en nadat de blaas geledigd is gaan we beginnen aan de eerste wandeling van vandaag. We hebben voor vandaag zeven wandelingen uitgezocht. De meeste zijn niet zo lang, maar bijna allemaal hebben ze het predicaat zwaar meegekregen. 

Om nu alle wandelingen uitvoerig te beschrijven is wat te veel van het goede. Hoewel we genoten hebben van al het fraais dat we vandaag gezien hebben, is het wel nagenoeg allemaal hetzelfde. Badlands, graslanden en buffels. O ja, en hier en daar wat wilde paarden en toeristen. Van die laatste waren er niet heel veel. En dat ondanks dat het weekend is. Op iedere parkeerplaats waar we arriveerden stonden slechts enkele auto’s geparkeerd. Af en toe kwam je iemand tegen. Heerlijk om zo eens een keer door een Nationaal Park te wandelen. De meeste buffels kwamen we het einde van de dag tegen. Ook hier wandelen ze gewoon over de weg. De laatste stop van vandaag was toch wel de meest verrassende. In dit gedeelte kregen we plotseling een rivier te zien die door het landschap kronkelde. Is toch ook wel heel aangenaam om te zien. Maar als er een ding is wat vandaag wellicht wel het meeste indruk heeft gemaakt is dat overal waar we ook wandelden, je constant het idee had, dat je eigenlijk maar een hele kleine mens bent.

Reageer op dit tiksel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Schrijf in  
Abonneren op