Amerika

Vandaag verlaten we Noord Dakota en gaan we richting het zuiden naar Zuid Dakota. Het einddoel van vandaag is de stad Rapid City. Het laatste stuk van de route van vandaag komt precies overeen met een stuk van de route  die we vorig jaar reden. Als het ware tikken we vandaag dus de route van vorig jaar aan. Het toeval wil, dat het vandaag exact een jaar geleden is dat we dit deel van de route ook al reden. Of dat saai is? Nee, zeker niet. Er is zoveel te zien overal dat we ons prima meerdere reizen kunnen vermaken op een en dezelfde plek. Maar voordat het zover was, dienden we eerst weer een paar honderd kilometer te overbruggen. De route van vandaag zal vooral bestaan uit vele kleine stops, waarvan we hopen dat ze de moeite waard zijn. Feit is, dat we daar alleen maar over kunnen oordelen als we er zelf geweest zijn. De dag van vandaag begint wederom mistig. We hopen dat het allemaal snel een beetje opklaart, want het kijkt dan net wat gezelliger. De eerste stop van vandaag is bij ‘Our Lady of Lourdes’. We verwachten een kopie van de bekende Lourdesgrot in Frankrijk. De laatste kilometers gaan over onverharde paden. Op de radio klinkt het nummer Lost van Anouk, wat, zeker in combinatie met de mist, heel toepasselijk is. Als we de laatste afslag nemen, begint het volgende nummer. Sadeness van Enigma schalt door de auto. Misschien is dit nog toepasselijker. We parkeren de auto en zijn om eerlijk te zijn toch wel een beetje teleurgesteld als we zien dat hier alleen maar een kerkhof te vinden is met een klein torentje daarop.

We gaan verder en stoppen vervolgens in het plaatsje Slope. Dit is de kleinste gemeente van de Verenigde Staten. Om de snelheid van het verkeer hier allemaal wat te regulieren, heeft men hier een politiewagen geparkeerd, met daarin een etalagepop. De volgende stop is in Bowman. Hier zijn langs de weg allemaal vreemdsoortige kunstwerken te bewonderen. Drie vliegtuigen boven een brug. De vliegtuigen zijn op een paal gemonteerd en fungeren als windwijzer, aangezien ze met de wind meedraaien. Ook is er een oude brandweerwagen te zien waar in plaats van een ladder een raket op is gemonteerd. Even daarna stoppen we bij een openluchtmuseum met oude tractoren. We rijden verder en picknicken onder een fraai beeld van een cowboy. We zijn zo onder de indruk van dit fraaie beeld dat we gewoon een foto vergeten te maken.

We rijden door naar Deadwood. Vandaag een jaar geleden waren we daar ook al. Hoofdzakelijk om daar een toneelstukje op straat uitgevoerd zien te worden van een heuse shoot-out. Vorig jaar hebben we dat gemist omdat dit theaterstuk niet op zondag gespeeld wordt. Vandaag is het maandag, dus nieuwe ronde, nieuwe kansen. Terwijl we een kop koffie zitten te drinken controleren we de locatie van de shoot-out. En dan komen we erachter dat het seizoen dit jaar op 22 september eindigt, wat een week eerder als normaal is. Volgende keer beter. We besluiten om de toeristische route richting het hotel te nemen. Onderweg maken we nog een paar korte wandelingen. De ene leidt ons een berg op waarbij we onderweg nog enkele herten zien. Een stukje verder maken we een stop bij een enorme schommelstoel. Een andere wandeling toont ons een stukje van de originele Berlijnse muur.

Reageer op dit tiksel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Schrijf in  
Abonneren op