2018 - USAAmerika

Het is bijna weer zo ver dat we voor een tijdje rond gaan toeren in de VS. Steevast begint de reis met het nummer On the Road Again van  Canned Heat. Gevolgd door het nummer dat hier links te beluisteren is (iets wat het lezen van dit tiksel wellicht iets aangenamer maakt. Al heb ik geen idee of het werkt als je geen Spotify account hebt.). De route die we gaan volgen is uitgestippeld. De dingen die we graag willen zien, zijn bekend. En waar nodig is, hebben we de tickets voor besteld cq geboekt.

Veel is er op zich aan de route niet veranderd. Goed, we dienen een dag langer dan eigenlijk de bedoeling was in Minneapolis te verblijven. Dit omdat de studio’s van de kleine paarse artiest, beter bekend als O(+>, TAFKAP oftewel Prince,  op woensdag niet geopend zijn. En als je Graceland hebt bezocht, dan hoor je Paisley Park toch ook wel met een bezoekje te vereren.  Ondertussen hebben we dan al een heuse cruise gemaakt. Althans, zo noemt de rederij het zelf. We zouden het eerder een rondvaart van een paar uur noemen door Nationaal Park Pictured Rocks. 

De keuze om voor de rondvaart te kiezen is ook voor onszelf verrassend, maar komt eigenlijk voort uit tijdgebrek. Zoals ik hierboven al heb getikt, dienen we een dag langer in Minneapolis te verblijven. Hierdoor moeten we ergens anders tijd ‘terugwinnen’. De afstanden in Pictured Rocks zijn met de auto dermate groot, dat je hier eigenlijk een volle dag voor nodig hebt. Middels de rondvaart zie je alle hoogtepunten.

Daarna gaan we richting North Dakota. Als we daar eenmaal zijn gearriveerd, kunnen we de laatste van de 48 continentale staten van de VS afstrepen. Alleen Alaska en Hawaii hebben we dan nog niet bezocht. Maar dat gaat vast nog wel eens een keertje gebeuren. Bij leven en welzijn, dat dan weer wel. 

Op de planning in North Dakota staat Theodore Roosevelt NP. Naar het schijnt is dit een heel divers park. Met 285 km² is dit voor Amerikaanse begrippen een klein park te noemen. Met een beetje geluk zien we ook daar buffels rondwandelen. En met een beetje pech, sneeuwt het als we daar zijn.

De route gaat dan naar het zuiden, via Rapid City. Bekend in deze omgeving is Mount Rushmore. Dit stuk van de route hebben we vorig jaar ook al bezocht, en de hoofden van de vier presidenten zullen we dan ook niet bezoeken en gaan we verder door naar het zuiden, Nebraska in. Veel is hier niet te beleven, al weet ik zeker dat we ons prima zullen vermaken in dit deel van de VS. Na een stop in Kansas City en St. Louis, dat al jaren op ons verlanglijstje staat, zijn we weer bijna terug bij het beginpunt van deze reis.

Normaal gesproken tik ik nooit zo’n verhaal als dit kort voordat we vertrekken. Nu wel. Waarom dan? Eigenlijk is dat heel simpel. De website heeft onderhuids nogal wat aanpassingen ondergaan, waardoor het tikken van een verhaal wezenlijk is veranderd. Oefenen met iets nieuws is nooit verkeerd. De mogelijkheden tijdens het tikken zijn nu vergroot, maar vergt wel enige gewenning. Of ik daar gelukkig mee ben? Ik weet het niet, maar een weg terug is er niet meer, dus we doen het er maar mee. Ook ben ik nog in het ongewisse of alles nog wel werkt zoals het zou moeten werken. Krijgt iedereen wel een mail als er een nieuw getikt avontuur verschijnt? De enige manier om daar achter te komen is om gewoon een nieuw bericht te plaatsen. Als dat eenmaal gedaan is, dan weet ik of alles naar behoren werkt. Van een groot gedeelte weet ik of het werkt, op het moment dat ik dit tiksel het web op klik.  Nog een paar woorden, en dan is het zover. Bijna….

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
2 jaren geleden

Geweldig programma!
Nu die auto nog inparkeren.