2018 - USAAmerika

Als men ons vraagt waar we dit jaar op vakantie gaan, weet ieder weldenkend mens dat op dat moment eigenlijk een retorische vraag gesteld wordt. Beleefdheidshalve antwoorden we dan gewoon de vraag met ‘De VS’. Vaak volgen er dan automatisch enkele vragen. Vragen zoals: ‘Alweer?’, ‘Hebben jullie nog niet alles gezien?’ en ‘Zijn jullie het nog niet beu?’. Vaak kunnen we dan van repliek dienen door te vragen waar de desbetreffende persoon heengaat op vakantie. Om vervolgens te vragen: ‘Alweer?’ en ‘Hebben jullie die camping nog niet gezien na 27 jaar?’. Maar om eenieder tegemoet te komen antwoorden we op de standaardvragen.

‘Ja, we gaan ‘weer’ naar de VS’. Voor de 10e keer om precies te zijn, dus dat is heel wat minder dan vele Frankrijk, Spanje en Italië gangers doen.
‘Nee, we hebben nog lang niet alles gezien’. Amerika is 9.826.675 km² groot. Ter vergelijking, Nederland is 41.543 km² groot. De VS is dus ruim 236 keer groter dan Nederland. In Nederland hebben we nog lang niet alles gezien, dus laat staan dat we in de VS alles hebben gezien.
‘Nee, we zijn het nog niet beu’. Sterker nog, er staat nog zoveel op ons lijstje met plekjes in de VS die we willen zien dat we nog zeker een tigtal keer kunnen gaan voordat dat lijstje is afgewerkt. Tenminste als er niets meer bijkomt, maar nog steeds ontdekken we dingen die we nog niet eerder zijn tegengekomen, en die dan als vanzelf op dat lijstje terechtkomen.

Dit jaar maken we een rondje door het noorden van de VS. We starten en eindigen in Chicago, en ondertussen bezoeken we nog 11 andere staten deze reis. Ergens gedurende de trip rijden we het plaatsje Fargo in North Dakota binnen, en daarmee brengen we het totaal aan bezochte staten in de VS dan op 48. Er blijven dan nog twee staten over voor ons om voor de eerste keer te bezoeken. Dat zijn Hawaii en Alaska. En ook die staten staan op ons verlanglijstje. Dus voorlopig zijn we nog niet klaar met het bezoeken van de VS.

We hebben, heel globaal, een route gepland. Die zal ongeveer 6500 kilometer lang zijn. Wellicht worden dat er meer, naarmate de plannen voor deze reis concreter worden, maar daar hebben we nog zeven maanden de tijd voor om dat allemaal uit te stippelen.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elly
3 jaren geleden

Geweldig, geniet er maar van!