Duitsland

Iedere bordspelliefhebber zal bij het lezen van de titel meteen Marco Polo zeggen. Alhoewel we toch wel enige connectie met deze man voelen, zijn het niet zijn voetsporen die we vandaag zochten.

Gisteren vertelde Marieke mij dat ze wel het plaatsje Cloppenburg zou willen vereren met een bezoek. De familie van Opa Taphorn komt daar oorspronkelijk vandaan, en vandaag de dag zou er nog een hotel met de naam Taphorn gevestigd zijn. Aangezien dit op de route richting het zuiden lag, vond ik het een geweldig idee. Even op internet gekeken en we zagen dat er een rondwandeling door het oude gedeelte van de stad was. Na een korte reis, parkeerden we de auto op de aangegeven parkeerplaats. Recht voor Hotel Taphorn. Als dat geen toeval is. We besluiten om eerst een sanitaire stop te maken en daarna aan de wandeling te beginnen. Na de koffie lopen we even het hotel binnen. Helaas is er niemand aanwezig.

Ondanks de regen, genieten we van de wandeling door dit alleraardigste stadje. En eerlijk is eerlijk, het voelt bijzonder als je weet dat je familie hier ook heeft rondgelopen.

We nemen afscheid van Cloppenburg en beginnen aan de terugreis naar huis. Het was een korte reis deze keer, maar we hebben in die paar dagen wel weer fraaie dingen mogen ontdekken.