Duitsland

De weersvoorspelling voor ons zeer lang weekend Bremen was niet rooskleurig. Iedere dag werd vooraf beoordeeld met een 5 of slechter. Regen werd voorspeld. Heel veel regen. Maar zoals wel vaker, we hebben geluk gehad. Donderdag zijn er ‘s avonds na de klok van vijf een paar druppels gevallen en verder was het gewoon droog. Koud, maar wel droog. Hoe anders was dat deze dag. Maar die had dan ook een cijfer vier meegekregen.

Door zoiets laten we ons echter niet uit het veld slaan. Alsof wat water ons doet smelten. We gaan gewoon deze ochtend naar het station, en we besluiten om de tram te nemen in plaats van de trein. We zien van alles de revue passeren, maar niet echt iets wat ons de moeite waard lijkt om even uit te stappen. We hebben deze ochtend een rondje uitgezocht om te wandelen. Qua bezienswaardigheden verwachten we er niets van, maar wandelen is altijd lekker en je ziet altijd wel iets wat de moeite waard is. Het is maar net hoe je het bekijkt. We stappen over op een andere tram, en we besluiten om een kopje koffie te gaan drinken. En natuurlijk meteen even een sanitaire stop. Iedere dag naar het ziekenhuis is wel een klein beetje overdreven. Zelfs voor ons. Na de koffie en de plas, gaan we weer verder met de tram.

Een paar haltes verder stappen we weer uit, de regen in. Voor een kort moment wanen we ons Gene Kelly en Debbie Reynolds. Gelukkig voor alle andere aanwezigen op straat, beseffen we tijdig dat we niemand een plezier zouden doen en we gaan wandelen in de regen in plaats van zingen. We lopen van cache naar cache en genieten, zoals we eigenlijk altijd wel doen. Weer of geen weer.

Langzaam worden we natter en natter. Gelukkig hebben we goede jassen en schoenen en houden die het water compleet tegen. Enkel de broeken worden nat. Maar die zorgen er ook voor dat we het kouder en kouder krijgen. We besluiten om onszelf te gaan verwennen en nemen een warme chocolade. Zonder slagroom natuurlijk, want die hebben we nog niet verdiend.

Na een beetje op temperatuur te zijn gekomen, gaan we weer de regen in. We wandelen een stukje en nemen een kijkje op de buienradar. Die belooft niet heel veel goeds, en we besluiten na 12,4 kilometer te hebben gewandeld er voor vandaag de brui aan te geven en terug te gaan naar ons hotel alwaar we onszelf onder dompelen in het heerlijk warme water van een gevuld bad.