2017 - USAAmerika

Een echte Nederlander heeft altijd wat te zeiken. Nu weet ik niet of ik een echte Nederlander ben, maar ik kan eigenlijk net zo goed gelijk met de deur in huis vallen. Zion National Park heeft een groot nadeel. Het is smal. Zo smal, dat je eigenlijk automatisch de neiging hebt om je camera 90 graden te draaien. Ja en? zullen de meesten nu denken. Wat maakt dat nu uit. Helemaal niets, maar de opbouw van onze site is nu eenmaal zo, dat aan de bovenzijde van elk getikt avontuur een horizontale foto wordt geplaatst.

Soit, over tot de orde van de dag. Zion National Park, na alle nadelen opgenoemd te hebben, kunnen we nog steeds niet genoeg krijgen van dit park. In onze ogen is het, het op een na mooiste National Park van de Verenigde Staten (Yellowstone NP staat onbetwist op 1). Mijn bucketlist is niet zo heel erg lang, maar twee wandelingen op dat korte lijstje liggen in dit park. Geen van beide stond voor vandaag op het programma. Dit omdat we met zijn vieren op vakantie zijn, en we graag gezamenlijk de dag doorbrengen. Zo nu en dan een korte wandeling afzonderlijk doen kan natuurlijk altijd, maar om nu een wandeling van een halve dag met zijn tweeën te doen, terwijl Jack en Elly ergens op een bankje zitten te wachten zien we eerlijk gezegd niet zo zitten. Geen probleem, want zoals gezegd, dit park is een schitterend park en er zijn voldoende andere mogelijkheden om te genieten van al dat fraais.

De ochtend weer op tijd vertrokken bij het hotel. Want behalve het feit dat we drie uur dienden te rijden, passeerden we ook nog eens een tijdzone, waardoor we een additioneel uur verloren. Op de klok zou de heenreis dus vier uur in beslag nemen, wat de tijd die we in het park door kunnen brengen natuurlijk behoorlijk beperkt. Na een parkeerplaats te hebben gevonden bij het bezoekerscentrum nemen we de bus naar de eerste stop. Een korte wandeling met een fraai uitzicht over drie bergtoppen.

Hierna gaan we genieten van een lunch met uitzicht voordat we aan een andere wandeling beginnen. De wandeling brengt ons schitterende uitzichten over deze smalle canyon en we worden getrakteerd op een waterval die als een douche van een rotswand heen naar beneden klettert.

Als laatste doen we nog een fraaie wandeling naast de rivier die deze canyon heeft gevormd. Deze ochtend vertelden we nog aan Jack en Elly dat we nergens zo veel slangen hebben gezien als in Zion. Tijdens deze wandeling worden we getrakteerd op twee van deze glibberige vriendjes.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
christine muller
3 jaren geleden

Nou ik hoop dat jullie niet teveel slangen zijn tegen gekomen die zijn ginder ook vergiftig zo oppassen voor die glibberige beestjes.

Karin
3 jaren geleden

Hey reisbeesten, iedere morgen begin ik op het werk met het lezen van jullie avonturen onder het genot van een bekertje automaten Café au Lait, (welke ik sinds het verlof van Marieke, helaas zelf moet halen). Op die pc zie ik steeds maar 1 van jullie fotootjes. Ligt dat aan het systeem op het werk dat uit het stenen tijdperk stamt, of ergens anders aan? Maar eh, ook al ben ik een Nederlander en zou ik daar eigenlijk over moeten zeiken; thuis bekijk ik alles nog eens rustig op mijn IPhone 😉 Heel veel plezier daar nog lieverds! P.s. Paul;… Lees verder »