2017 - USAAmerika

De meesten weten dat we graag geocachen en dat we daar een lichtelijke afwijking in hebben. Zo is ons doel, om van iedere maand waarin een geocache is verstopt 4 geocaches te vinden. De eerste geocache is verstopt in mei 2000. De moeilijkste maand in dat rijtje is augustus 2000 omdat daar wereldwijd nog maar 4 geocaches verstopt liggen. De eerste uit dat rijtje vonden we in Stockholm. De tweede vonden we vorig jaar vlakbij Atlanta in Georgia. Deze reis stond de derde uit de serie op het programma. De cache Potters Pond in de staat Utah. Om deze eventueel te vinden dienden we slechts 315 kilometer om te rijden. Een buitenkansje dus. Deze ochtend vertrokken we in alle vroegte op weg richting het plaatsje Huntington in Manti-La Sal National Forest. Wees niet bevreesd, wij hadden er ook nog nooit van gehoord.

Aangezien het leven niet alleen uit geocachen bestaat, wilden we ook nog wat anders zien onderweg. De stop voor vandaag was Newspaper Rock. Op deze rots is een van de grootste verzamelingen petrogliefen te bewonderen, wat wij dan ook uitgebreid deden.

Hierna gingen we weer verder richting Huntington. De reis verliep voorspoedig en voordat we het wisten verlieten we de verharde weg om zo de laatste 18 kilometer onverhard naar de parkeerplaats te rijden. Onderweg zien we het ene na het andere fraaie punt. Voor ons steekt een neusbeer de weg over. We genieten de laatste 18 kilometer, waar we bijna een uur over doen.

Eenmaal geparkeerd genieten we van de lunch, waarna we met zijn tweeën op weg gaan. Al snel vinden we het begin van het pad dat we dienen te volgen. Het is hier schitterend, en we genieten volop. Al voordat we het weten, staan we aan de rivier die we over dienen te steken. Al is rivier wel een groot woord en zou beekje beter de lading dekken. Onderweg naar boven komen we andere geocachers tegen die de cache al hebben gevonden. Zij komen uit Californië. We maken een kort praatje en we vervolgen onze weg. Korte tijd later kunnen we onze naam in het logboekje bijkrabbelen en kunnen we zeggen dat we nu drie geocaches hebben gevonden die in augustus 2000 zijn verstopt. Geloof het of niet, maar we zijn daar erg blij mee.

Op naar het Great Salt Lake. Slechts drie-en-een-half uur rijden bij Huntington vandaan. We maken een korte stop en zijn onder de indruk van dit 5100km2 grote meer.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
christine muller
3 jaren geleden

Heerlijk al die mooie plaatjes te bezichtigen geniet er maar heerlijk van doen wij ook xoxo

Hans Kriens
3 jaren geleden

Beste Paul en Marieke,

Ik heb mij eigenlijk nooit verdiept in jullie hobby maar je komt daardoor duidelijk wel op prachtige plaatsen. Leuk om jullie zo te kunnen volgen.

Veel plezier nog.

Groet,

Hans